Published On: Soare, Noi 21st, 2010

Campania „Un plus de siguranta” continua!

Share This
Tags

* Pana pe 10 decembrie, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii desfasoara campania de prevenire a furturilor din locuinte „Un plus de siguranta”, scopul fiind acela de a informa cetatenii cu privire la modalitatile de protejare a locuintelor

La Braila au fost implicati in aceasta activitate politistii de la Biroul Ordine Publica pentru Mediul Urban, Politia de Proximitate si Analiza si Prevenirea Criminalitatii. Astfel, au fost postate 200 de stikere la intrarile in imobile, au fost expuse la avizierele din scarile blocurilor 200 de afise cu mesajul campaniei si au fost distribuite 1.500 de pliante in cutiile postale, astfel incat mesajele preventive sa ajunga in mod direct la tot atatea familii.

Campania se deruleaza in mai multe zone ale municipiului Braila, atat pentru acoperirea unui areal cat mai extins, cat si pentru transmiterea recomandarilor preventive in zone cu aglomerari mari de locuinte. Pana in prezent, politistii au vizat Bulevardul Dorobantilor de la Catedrala si pana la strada 1 Decembrie 1918, precum si locuintele din ansamblul Buzaului.

Desi unele recomandari, pe care fiecare cetatean le-a tot auzit, pot parea banale – montarea unei yale, asigurarea usilor de la subsol sau de la terase, instalarea unui interfon, iluminarea holului din imobil, nepermiterea accesului in locuinta a persoanelor care ofera diverse produse sau promotii atragatoare sau care se prezinta ca fiind de la diverse institutii – se pare totusi cs foarte putini dintre noi le si respectam. De aceea, cele mai multe furturi din locuinte se produc ca urmare a nerespectarii unor masuri minime de precautie.

O alta practica, fie din obisnuinta, fie din neatentie sau neglijenta, dar absolut gresita este aceea de a nu incuia usa de la apartament atunci cand se afla cineva in locuinta. Cu totii stim ca in holul apartamentului, la intrare, obisnuim sa lasam anumite obiecte cum ar fi telefoane mobile, posete, borsete, chei de la apartament etc. Neatentia si neglijenta se pot plati destul de scump, cand astfel de circumstante reprezinta un fel de „invitatie” pentru orice infractor.

Campania isi propune, pe langa recomandarile adresate proprietarilor de locuinte, sa le ofere acestora si cateva sugestii practice pentru derutarea unor eventuali infractori: montarea unor intrerupatoare care la diverse intervale de timp aprind si sting lumina; incredintarea supravegherii locuintei unei persoane de incredere in cazul unei absente indelungate de la domiciliu etc.

Campania de prevenire a furturilor din locuinte se axeaza si pe solutiile de securitate colectiva, care sunt mai usor de implementat in ceea ce priveste costurile pentru fiecare proprietar. Pentru a-i determina pe oameni sa constientizeze importanta respectarii masurilor de siguranta elementare pentru protejarea locuintelor in fata infractorilor, in cadrul campaniei a fost lansat un concurs prin care poate fi castigata o solutie tehnica de securitate pentru un imobil. Mai precis, politistii au stat de vorba cu reprezentantii catorva asociatii de proprietari din zonele unde se desfasoara campania. Acestia pot participa, completand un formular cu trei intrebari referitoare la mesajul campaniei la o tombolă a carei miza este o solutie tehnica de securitate, in functie de necesitatile imobilului desemnat castigator.

Pana la sfarsitul lunii noiembrie, politistii vor realiza activitati de informare a cetatenilor care locuiesc in zona centrului vechi al orasului .

Comentarii

comentariu

About the Author

-