Published On: lun, Noi 29th, 2010

Caminul pentru persoane varstnice “Sf. Nicolae” se va muta in casa noua

Share This
Tags

* Schimbarea locatiei caminului “Sf. Nicolae” este esentiala, cel putin asa sustin autoritatile * Ultimul cuvant in ceea ce priveste locatia aleasa o vor avea consilierii locali municipali

Primarul Aurel Simionescu a declarat, in aceasta dimineata, in cadrul sedintei de Consiliu Local Municipal ca cea mai buna locatie in acest moment pentru noul spatiu destinat caminului “Sf. Nicolae” este un fost camin de nefamilisti din zona Odesa.
“Am facut un demers in legatura cu mutarea Caminul pentru persoane varstnice “Sf. Nicolae”, am solicitat oferte, au fost doua: una legata de cladirea care se afla pe Bulevardul Al. I. Cuza in apropierea Inspectoratului Scolar, fosta gradinita, cea de a doua este legata de un fost camin muncitoresc, in zona Odesa. In principiu am apreciat ca functie de numarul de oameni care sunt acum in camin, aproximativ 90 si multele solicitari pe care le avem in plus, pentru a fi internati in astfel de camine de batrani, oferta mai interesanta este cea legata de caminul de tineret care ne ofera undeva spre 150 de locuri de cazare si posibilitatea de a realiza spatiile respective pentru ca nu vom putea sa primim cu certitudine avizele necesare daca nu avem circuitele necesare impuse de lege, este vorba si de cantina, de partea de medicatie si altele. Propunerea pe care noi o facem este ca in continuare comisia sa vada aceste negocieri si sa supunem in Consiliul Local atunci cand el va fi gata pentru ca deocamdata este o oferta a dumnealor. Deocamdata sa vedem formula cea mai buna pentru ca nu mai putem sa ramanem acolo, avem o oferta de cumparare din partea proprietarului a fost una inspre 2,5 milioane de euro, acum este una spre 1,4 milioane de euro. Problema este ca in momentul in care presupunem ca avem acesti bani si vom cumpara urmeaza cel putin un an de zile toata amenajarea. In plus este in zona istorica, este problematic sa obtinem toate avizele si toate demersurile pe care ar trebui sa le facem”, a declarat edilul sef.

Comentarii

comentariu

About the Author

-