Published On: vin, Noi 12th, 2010

Cadrele medicale brailene merita salarii mai mari

Share This
Tags

* Aceasta este propunerea autoritatilor brailene atunci cand vine vorba de veniturile celor din sanatate * Presedintele Consiliului Judetean Braila a propus Ministerului Sanatatii o solutie: salariile medicilor si ale angajatilor din sistemul sanitar sa fie platite la nivel local

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila Gheorghe Bunea Stancu crede ca angajatii din sistemul sanitar merita salarii mai bune. Acesta a declarat ca daca salariile medicilor braileni vor ramane la valoarea de astazi acestia vor prefera sa plece sa lucreze la privat, unde veniturile sunt mult mai mari.
“Am o mare preocupare in ceea ce priveste salarizarea medicilor. Daca noi continuam sa ramanem in aceeasi zona cu salariile medicilor, fie pleaca dupa alti bani, fie sunt mult mai preocupati de zona privata. Sunt unul dintre cei care sustin separarea publicului de privat. Poate nu este momentul astazi, dar poate ne dati competente in ceea ce priveste salarizarea medicilor, a cadrelor medicale, in general, sa avem noi poate un plafon minic, astfel incat sa reusim local sa platim mai bine cadrele medicale”, i-a spus seful CJ secretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Cristian Anton Irimie.
Gheorghe Bunea Stancu a recunoscut ca exista diferente mari in ceea ce priveste salarizarea cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) si cele din spital, lucru care a dus de multe ori la nemultumiri si la o “lupta surda” intre specialistii spitalului si UPU. Acesta a mai spus ca trebuie sa existe o modalitate prin care aceasta presiune sa se reduca in conditiile in care UPU este “Cenusareasa sistemului sanitar” si ca aici se prezinta toate populatia braileana atunci cand are o problema de sanatate sau cand doreste sa isi faca analizele rapid.

Comentarii

comentariu

About the Author

-