Published On: joi, Noi 4th, 2010

Brailenii se bat pe ajutoare sociale, dar fug de munca in folosul comunitatii

Share This
Tags

* Primaria are tot mai multe solicitari pentru diverse tipuri de ajutoare, dar brailenii care se incadreaza la acestea fie refuza sa presteze munca in folosul comunitatii, fie dau adrese la care nu stau atunci cand vine vorba de anchetele sociale.

Brailenii care stau la mila autoritatilor locale pentru a-si duce traiul nici nu vor sa auda de munca in folosul comunitatii pe care trebuie sa o presteze la schimb pentru ajutorul primit. Municipalitatea recunoaste ca sunt persoane care primesc mai multe tipuri de ajutoare, dar care se eschiveaza atunci cand vine vorba sa munceasca.
“Sunt persoane care beneficiaza de o multitudine de astfel de ajutoare. Adica stau intr-o locuinta sociala, au venitul minim garantat, solicita ajutoare de urgenta sub diverse forme, au ajutor de incalzire, au copii si acestia beneficiaza de alocatii de stat pentru copii. Sunt multe astfel de ajutoare pe care le primesc si atunci cand le pui intrebarea si tu ce dai pentru orasul acesta si pentru cei care prin taxe si impozite te ajuta pe tine dau din umeri sau mai mult, au si alt tip de atitudini. Adica nu ma inscriu la venitul minim garantat pentru ca trebuie sa prestez acel numar de ore in functie de suma pe care o primesc. In schimb in diverse alte momente au alte atitudini, de ce lui nu i se dau ajutoare comunitare. Sunt lucruri la care noi trebuie sa ne gandim, sunt persoane neajutorate, persoane care au nevoie de sprijinul comunitatii, dar sunt si persoane care au invatat sa ceara diverse tipuri de ajutor”, a declarat in aceasta dimineata primarul Aurel Simionescu.
Mai mult, acesta spune ca sunt si cazuri in care asistatii sociali nu sunt gasiti de catre angajatii Directiei de Asistenta Sociala la adresa indicata atunci cand trebuie sa li se faca anchetele sociale pentru a primi ajutor, dar care sustin sus si tare ca nu primesc ajutor de la autoritati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-