Published On: sâm, Noi 27th, 2010

Brailenii care nu au un loc de munca se pot scoli cu ajutorul celor de la Somaj

Share This
Tags

* Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila organizeaza cursuri de formare profesionala pentru somerii aflati in evidenta * De la inceputul anului si pana acum 598 de persoane au participat la cele 26 de cursuri organizate pentru diverse meserii

Pe 29 noiembrie incep cursurile de formare profesionala pentru o noua serie de someri. 28 de persoane vor participa la cursuri de formare profesionala in domeniul constructiilor si anume in ocupatia de „confectioner tamplarie aluminiu si mase plastice”, iar 14 detinuti din Penitenciarul Tichilesti, vor participa la un program de formare profesionala pentru ocupatia de „bucatar”.

Pana acum AJOFM Braila a organizat 26 de cursuri de formare profesionala in diverse ocupatii la care au fost cuprinse 598 de persoane, 564 de someri si 34 de persoane aflate in detentie in Penitenciarul Braila si din Penitenciarul Tichilesti.

Cei 564 de someri au participat la diverse cursuri: 224 au urmat cursuri intr-o meserie din domeniul constructiilor, 56 in domeniul alimentar, alti 56 in domeniul agriculturii, 182 in domeniul prestari servicii si 46 au urmat programe de formare profesionala finantate din alte fonduri decat cel al asigurarilor pentru somaj (FSE), respectiv 33 someri au fost cuprinsi in programul de formare profesionala „competente de baza in matematica, stiinta si tehnologie”, 8 someri au urmat un curs de initiere in „operator introducere validare prelucrare date” si 5 someri au fost calificati in meseria de „tesator manual”.

Cele 34 persoane aflate in detentie in Penitenciarul Braila si in Penitenciarul Tichilesti, au urmat cursuri de formare profesionala din domeniul prestari servicii – bucatar si frizer.

„In primele 10 luni ale anului au dobandit statutul de persoana ocupata 159 someri care au participat la cursuri de formare profesionala organizate de AJOFM”, a declarat Simona Cirligea, directorul executiv al institutiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-