Published On: mie, Noi 24th, 2010

Braileni cu trei locuinte intind mana la stat pentru ajutorul de incalzire

Share This
Tags

* In aceasta dimineata, la Prefectura Braila a avut loc sedinta Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor varstnice * Printre subiectele de pe ordinea de zi s-a aflat modul de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei in perioada sezonului rece noiembrie 2010 – martie 2011 pentru persoanele varstnice

Numarul beneficiarilor de ajutor pentru incalzirea locuintei in perioada sezonului rece 2010 – 2011 se reduce considerabil daca este sa ne gandim la noile prevederi legislative introduse.
“Numarul de cereri a scazut foarte mult, un motiv ar fi si completarea acelei anexe. Anul trecut aveam in luna noiembrie in jur de 15.000 de solicitari, acum sunt 6.500 de solicitari depuse pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale. Veniturile nu au scazut, din pacate situatiile au fost la modul: au avut teren, au masini, imobile in proprietate in afara locuintei de domiciliu. Multi au venit in audienta si au spus ca au doua sau trei apartamente pe langa locuinta de domiciliu”, a declarat Nicoleta Oancea (foto), directorul Directiei de Asistenta Sociala Braila.
In plus aceasta a precizat ca in ceea ce priveste solicitarile pentru ajutorul de caldura la lemne anul trecut au fost 5.200, iar pana acum au fost depuse 2.200 de solicitari, iar la energie termica sunt 3.500 de cereri depuse, “o scadere semnificativa”, asa cum a remarcat si subprefectul Veronica Macri.
Cu toate acestea, suvprefectul a solicitat celor de la Directia de Asistenta Sociala mare atentie la anchetele sociale.
Reamintim ca au fost introduse cateva modificari in ceea ce priveste acordarea ajutorului de incalzire a locuintei pe perioada sezonului rece 1 noiembrie 2010 – 31 martie 2011. Nu vor mai beneficia de acest tip de ajutor familiile/persoanele care desi obtin venituri mai mici de 615 lei /luna pe membru de familie si care au in proprietate: cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu sau alte imobile aflate in proprietate – cu exceptia locuintei de domiciliu, mijloace de transport – autoturisme care depasesc 1.600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel si remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, autobuze, microbuze – cu exceptia mijloacelor de transport adaptate ale persoanelor cu handicap, utilaje agricole, depozite bancare de peste 3.000 de lei, terenuri care depasesc 1.000 de mp in zona urbana.
Brailenii care doresc sa beneficieze de acest tip de ajutor trebuie sa completeze o lista cu bunurile si mijloacele detinute in proprietate, actul urmand sa fie apoi verificat prin sondaj.
Totodata, au fost prelungite cu maxim 20 de zile lucratoare o serie de termene dintre care: depunerea de catre familii si persoane singure a cererilor si declaratiilor pe propria raspundere, transmiterea formularelor continand cererile si declaratiile pe propria raspundere de catre primarii, transmiterea de catre primarii, furnizorilor de energie termica in sistem centralizat, de gaze naturale si asociatiilor de proprietari sau chiriasi, precum si agentiilor teritoriale, a situatiei centralizatoare privind titularii ajutoarelor si compensarea procentuala si valoarea efectiva a ajutorului sau cuantumului acestuia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-