Published On: mie, Noi 17th, 2010

Aurora Simionescu, Omul Anului 2008: Nu trebuie sa ne fie frica de gaura neagra

Share This
Tags

Aurora Simionescu, fiica primarului Brailei Aurel Simionescu, aleasa omul anului in 2008, sustine ca nu trebuie sa ne facem griji in privinta gaurii negre din apropierea Pamantului. Tanara braileanca spune ca planeta nu va fi distrusa de aceasta gaura neagra, care oricum din momentul descoperirii ei si pana in momentul in care informatia despre exista ei a ajuns in presa a imbatranit. In plus, aceasta spune ca planeta poate fi distrusa de oameni prin interventiile noastre decat sa ajunga sa dispara ca urmare a formarii unei gauri negre in apropierea acesteia.

“A avut o sansa deosebita pe care a valorificat-o, o bursa in strainatate, la Bremen. A avut profesori foarte buni de la care a avut de invatat foarte multe. A avut un profesor foarte bun in zona de astrofizica, a avut rezultate bune si a obtinut inscrierea la doctorat fara sa mai faca master. A luat doctoratul cu cea mai mare distinctie si a obtinut o bursa postdoctorat de la NASA, pe trei ani. Este departe. …Este povestea cu ochiul care plange si ochiul care rade, ma bucur pentru ea, pentru rezultatele bune pe care le are. Este foarte departe insa, de noi toti, este singurul copil. Asta este viata”, ne-a declarat, vizibil emotionat intr-un interviu in exclusivitate pentru Infobraila, primarul Aurel Gabriel Simionescu.
Tot atunci tatal Aurorei ne-a povestit cum fiica sa a fost mahnita de faptul ca a iesit pe locul 41 la un concurs de matematica, dar ca a revenit la sentimente mai bune cand a realizat ca de fapt este vorba de o performanta: “Cand a vazut ca este pe locul 41 era mahnita, dar dupa ce am vorbit cu ea a inteles ca de fapt este un loc pentru care ar trebui sa fie mandra”.
“Un comunicat de presa din mai 2008 bazat pe o publicatie stiintifica la care am fost co-autoare a avut un succes rasunator in intreaga lume, inclusiv in Romania unde am fost onorata sa primesc premiul “Omul Anului”. Rezultatul e descris cel mai bine de titlul unui articol aparut pe blogul Bad Astronomy. In traducere, acesta era: “s-a gasit o jumatate din a 25 a parte din materia lipsa in univers”. Materia cunoscuta noua in prezent nu reprezinta decat 4% (a 25a parte) din continutul Universului, restul fiind energia si materia neagra. Adunand masa de materie obisnuita observata in toate stelele, galaxiile si roiurile de galaxii insa nu obtinem decat o jumatate din masa la care ne-am astepta bazat pe observatii ale universului foarte tanar (de exemplu radiatia cosmica de fond). Cealalta jumatate, conform teoriei formarii universului, se afla in filamente sau “poduri” de gaz foarte fierbinte care conecteaza roiurile de galaxii si emise in principal in raze X. Un astfel de filament (care poate fi vazut in imaginea din dreapta) a fost observat in premiera de echipa de cercetatori din care am facut si eu parte”, scrie Aurora Simionescu pe pagina sa de prezentare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-