Published On: lun, Noi 8th, 2010

Angajatorii braileni au nevoie de confectionere si de muncitori in constructii

Share This
Tags

* In aceasta saptamana cele mai multe locuri de munca vacante sunt destinate muncitorilor necalificati din domeniul constructiilor si celor din industria confectiilor, in total la Somaj fiind disponibile 100 de posturi in domenii variate de activitate.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila are 100 de locuri de munca vacante pentru somerii care sunt in cautarea unei slujbe. 11 posturi sunt pentru confectioner-asamblor articole din textile, alte 11 fiind destinate muncitorilor necalificati la demolari cladiri, zidarie, mozaic, faianta, gresie si parchet. AJOFM are posturi vacante si pentru: agent de paza, agent vanzari, contabil, frizer, infirmiera, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, manipulant marfuri, muncitor necalificat in industria confectiilor, operator confectii industrie imbracaminte – tesaturi, tricotaje, materiale sintetice, paznic, revizor contabil, sef serviciu institutie publica, sofer ambulanta, strungar universal, sudor electric, vanzator, vopsitor lemn si multe altele.
Desi la sfarsitul lunii trecute numarul somerilor la Braila se ridica la 11.559 de persoane din care 39,2 % femei, in urma participarii la cursuri de formare profesionala organizate de catre AJOFM Braila 103 persoane si-au gasit de munca.
“Precizam faptul ca, in perioada mentionata, un numar de 606 persoane au fost ocupate ca urmare a stimularii angajatorilor pentru incadrarea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Astfel, angajatorii au fost stimulati in vederea incadrarii: somerilor cu varsta peste 45 ani sau somerilor care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale; absolventilor institutiilor de invatamant; somerilor prin ocuparea temporara a fortei de munca in lucrari publice de interes comunitar;  persoanelor marginalizate social conform Legii nr.116/2002 privind marginalizarea sociala. In primele noua luni, dintre persoanele ocupate, 452 someri au beneficiat, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de masuri active de stimulare in vederea ocuparii unui loc de munca, ce au constat in: completarea veniturilor salariale – reprezentand 30 % din cuantumul indemnizatiei de somaj stabilit, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatiti sa primeasca indemnizatia de somaj; prime de incadrare acordate absolventilor de invatamant; prime de incadrare si de instalare in vederea stimularii mobilitatii fortei de munca”, a declarat Simona Cirligea, directorul institutiei brailene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-