Published On: joi, Noi 4th, 2010

Angajatii de la Spitalul de Psihiatrie risca sa ramana fara salarii de sarbatori

Share This
Tags

* Salariatii Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” au salariile acoperite pentru luna octombrie, dar pentru noiembrie si decembrie contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate nu acopera salariile. Primarul spune ca suma necesara pentru acoperirea cheltuielilor se ridica la aproximativ 1,2 milioane de lei pe luna

Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” nu mai are bani pentru plata salariilor angajatilor pe luna noimebrie si decembrie 2010. Cum rectificarea de buget anuntata nu s-a mai produs, banii primiti de la Casa de Asigurari de Sanatate nu ajung pentru ultimele doua luni din an. Primarul Aurel Simionescu spera ca lucrurile se vor indrepta pentru ca efortul lunar pentru plata salariilor la aceasta unitate spitaliceasca se ridica la aproximativ 1,2 milioane de lei pe luna, bani pe care Primaria nu ii poate da spitalului, dar pe care ar putea fi obligata sa ii gaseasca in eventualitatea in care banii nu vor mai veni de la Casa de Asigurari de Sanatate.
“De cand am preluat spitalul am spus ca asa cum arata bugetul si Contractul cu Casa este insuficient pentru ultima parte a anului 2010. Ni s-a spus ca va fi o rectificare, ca nu va fi nicio problema, ca in fiecare an a fost rectificare. Nu avem rectificarea pana azi. Deocamdata suma pentru octombrie a fost suficienta si se pot face plati, dar noiembrie si decembrie raman neacoperite. Eu va spun ca suntem in situatia in care deja ni se spune poate va ganditi dumneavoastra cum sa aduceti niste bani in conditiile in care noi nu putem finanta actul medical”, a declarat primarul Aurel Simionescu.
In plus, edilul sef este nemultumit de faptul ca dupa ce Primaria a preluat Spitalul de Psihiatrie de la nivel central au venit tot felul de controale in urma carora a reiesit ca unitatea sanitara are nevoie de tot felul de interventii la instalatii a caror stare este aceeasi de ani buni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-