Published On: sâm, Noi 20th, 2010

370 de braileni primesc doua mese pe zi la cantinele sociale

Share This
Tags

* In ciuda numarului mare de solicitari, mai putin de 400 de braileni primesc gratuit doua mese pe zi la cele doua cantine de ajutor social cu care Directia de Asistenta Sociala (DAS) Braila are contract

Numarul celor care au nevoie de ajutorul semenilor pentru o farfurie cu mancare a crescut foarte mult. Desi in Braila exista doua fundatii acreditate pentru a acorda servicii sociale de acest tip, numarul celor care doresc sa beneficieze de acest ajutor este mult mai mare, lucru recunoscut de catre conducerea DAS.

“Solicitarile pentru acest serviciu social sunt in continua crestere, mai ales odata cu venirea iernii, insa legislatia actuala este restrictiva, nepermisibila in ceea ce priveste pragul de acces limitat spre gratuitate”, spune Nicoleta Oancea, directorul DAS Braila.

Acum beneficiaza de masa gratuita 370 de persoane, din care 28 au varsta cuprinsa intre 60 si 87 de ani. Din cele 28 de persoane varstnice unui numar de 14 li se duce masa acasa pentru ca sunt bolnavi.

Alocatia de hrana – 6 lei/persoana/zi

Fundatia “Matteo” si Fundatia Sf. Spiridon “Steaua Magica” pregatesc si servesc zilnic doua mese de persoana – pranzul si cina in limita alocatiei prevazute de reglementarile legale aflate in vigoare, alocatia pentru acordarea acestui serviciu fiind de 6 lei/persoana/zi.

“Beneficiaza de masa gratuita persoanele singure si familiile ale caror venit net mediu lunar este sub nivelul de venituri luat in calcul la stabilirea ajutorului social pentru o persoana singura, respectiv 125 de lei. Au prioritate la serviciile gratuite acordate de cele doua fundatii copiii, elevii, pensionarii si bolnavii cronici. De asemenea, pot beneficia de o masa gratuita cu plata unei contributii de 30 % din venitul pe persoana, cu prioritate, pensionarii si bolnavii cronici. O alta facilitate prevazuta de Legea nr. 208/1997 este asigurarea transportului in mod gratuit pentru persoanele care beneficiaza de distribuirea hranei la domiciliu”, adauga Nicoleta Oancea.

Acte necesare la dosar

Documentele necesare pentru dosarul de beneficiar de masa la cantinele sociale sunt: acte de identitate – buletin/carte de identitate, certificate de nastere pentru minori, acte de stare civila – certificat de casatorie, hotarare judecatoreasca de divort, hotarare judecatoareasca de incredintare a minorilor, certificat de deces, certificat de atestare fiscala pentru persoanele fizice privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local – eliberat de Directia Finantelor Publice Locale din Piata Traian, nr. 14, adeverinta de venit – eliberata de Administratia Finantelor Publice Locale din strada Brasoveni, nr. 36, cupon de pensie, adeverinta ca nu figureaza cu teren agricol – eliberata de oficiul agricol din Piata Traian, nr. 1 – Primaria Municipiului Braila si acte de atestare a starii de sanatate.

Programul de servire al mesei este de luni pana vineri la Fundatia “Matteo” intre 10.00 si 13.00, iar la Fundatia Sf. Spiridon “Steaua Magica” intre 12.00 si 13.30, cu mentiunea ca vineri este ziua in care se acorda portiile si pentru zilele de sambata si duminica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-