Published On: lun, Noi 1st, 2010

“Traian Basescu avea nevoie de o anvelopa cu parale”

Share This
Tags

*Deputatul liberal Radu Stroe il acuza pe presedintele tarii de imprumuturile nejustificate facute prin acorul cu FMI

Aflat intr-o vizita la Braila, deputatul PNL Radu Stroe a profitat de ocazie pentru a explica de ce a avut Romania nevoie de imprumutul de la Fondul Monetar International. Radu Stroe nu a negat faptul ca trebuia facut un accord cu FMI-ul, insa nu pe sumele uriase pe care cetatenii trebuie sa le plateasca acum din buzunarele proprii. Deputatul liberal l-a acuzat pe presedintele tarii Traian Basescu de “smecheriile”care au urmat dupa ce am primit banii imprumutati: “Domnii de la FMI au aparut in acordul cu Romania, la momentul la care domnul Traian Basescu avea nevoie de anvelopa de parale, ca sa poata sa se joace cu banii. Cum sa se joace cu banii: sa dea conform cerintelor FMI bani la banci, asta este o smecherie, si in al doilea rand sa-si asigure si lui, prin intermediul diverselor modalitati, banii pentru pregatirea campaniei electorale prezidentiale. Eu nu spun ca nu trebuia facut un accord cu FMI-ul, dar nu pentru un imprumut, ci pe rating, pe alte lucruri.”
Radu Stroe este de parere ca singura sansa a PDL-ului pentru alegerile viitoare este o infuzie mare de bani in campanile electorale: “Faptul ca au luat asa fluierand 20 de milioane de euro, este o bataie de joc la adresa natiunii. Sigur ca in impotenta lor politica, economica, mentala au papat banii acestia. Acum se pregatesc pentru 2011, in vederea lui 2012 de o smecherie. Acum ii spun si ei ca e acord poate de sprijin, stiti cum e peste noapte se transforma in acord de 5, 6 sau 8 milioane. Hotia este in acelasi mod practicata”.
In ceea ce priveste acordul cu FMI, deputatul liberal Radu Stroe a declarat ca din momentul in care vor prelua conducerea guvernului, indifferent ca va fi mai devreme sau in 2012, vor renegocia in totalitate contractile astfel incat sumele datorate sa nu mai fie o povara grea pentru cetatenii romani. Stroe a adaugat ca daca va fi nevoie va impinge termenele contractelor pe o perioada de pana la 30 de ani: “In privinta FMI noi ne-am intalnit de cateva ori cu ei la partid si le-am sps: baieti jucati pentru Traian Basescu. Aveti grija! Cand nu o mai fi Traian Basescu,  sau Guvernul Boc, veti avea o mare problema cu Romania, ca sa va plateasca banii, pentru ca noi renegociem contractul. Nu avem ce sa facem. Noi nu putem cautiona, cum a facut domnul Basescu, inca nu stiu cati ani de acum in colo, ca populatia sa moara de foame. Nu! O sa va impingem datoria pe 30 de ani daca e nevoie. Daca vreti, daca nu ce sa ne faceti? Ne legati? Nu ne legati! Nu se poate asa ceva. Eu stiu ca voi ar trebui sa fiti lucizi, sunteti banca, daca bagati in statul roman si statul roman trebuie sa va dea, dar va vor da, astfel incat cetateanul roman sa moara cat mai putin de foame”.
Deputaul liberal a tinut sa mentioneze faptul ca, Romania nu avea anevoie la momentul actual de astfel de datorii, pe care tot oamenii de rand sa fie nevoiti sa le plateasca.

Comentarii

comentariu

About the Author

-