Published On: mar, Oct 5th, 2010

Ziua Mondiala a Educatiei – sarbatoare prin munca si prin miting

Share This
Tags

Astazi, clasele din scoli si gradinite au fost mai mult goale, insa au existat si exceptii. Cadrele didactice brailene s-au alaturat manifestului de protest din capitala, chiar daca a fost Ziua Nationala a Educatiei si ar fi trebuit sa se bucure si sa serbeze alaturi de colegii din breasla. Elevii au fost cu totii cuprinsi de entuziasm gandindu-se la inca o zi libera, ei declarandu-se, cu toate acestea, de acord cu mitingul de astazi organizat de dascalii lor.
“Da, sigur ca este o zi festiva astazi, e Ziua Mondiala a Invatamantului, este o zi de sarbatoare, dar noi o sarbatorim prin munca: suntem la gradinita cu copii si totusi suntem solidari cu colegii nostrii, care sunt plecati la Bucuresti la miting pentru a-si cere drepturile si implicit si drepturile noastre”, ne-a declarat Vechiu Stanca, educatoare la Gradinita “Palatul de clestar”.
In urma cu 16 ani, la 5 octombrie, UNESCO a sarbatorit prima Zi Mondiala a Educatorilor, dupa  semnarea, in anul 1966, a Recomandarii facute de UNESCO si Organizatia Internationala a Muncii privind conditiile de munca ale personalului didactic. (Madalina Matei, Camelia Manaila)

Comentarii

comentariu

About the Author

-