Published On: mie, Oct 6th, 2010

Viorel Balcan, acuzat ca si-a completat in fals declaratiile de avere in ultimii doi ani

Share This
Tags

* pe numele proaspatului presedinte al organizatiei municipale PDL Braila a fost facuta acum cateva luni o plangere penala, la Parchetul General

Democrat-liberalii braileni si-au ales, zilele trecute, drept presedinte al organizatiei municipale, un deputat pe numele caruia, acum cateva luni, a fost depusa o plangere penala la Pachetul General, pe motiv ca si-a completat in fals declaratiile de avere pe 2008 si 2009. Mai exact, Balcan este unul dintre cei 500 de demnitari romani pe numele carora “Academia Catavencu” a depus plangere penala, pentru ca ar fi completat in fals documentele amintite.

La momentul respectiv, in paginile sale, “Academia Catavencu” il prezenta astfel pe Viorel Balcan:  “In urma cu doi ani, cand s-a ales el deputat, Viorel Balcan era in opozitie, la PSD. Din primavara asta, deputatul a executat o saritura si este pedelist cu acte in regula si prin urmare, la putere. Iar la putere se fac bani, ca doar n-a trecut degeaba, din convingeri sentimentale, de la stanga la dreapta intortocheatei ideologii de partid.

Fost prefect de Braila si senator intre 2000 si 2004, Viorel a reusit performanta ca, din totalul de vreo 100.000 de lei castigati in decursul unui an, sa isi intretina familia si sa mai puna si vreo 90.000 de euro deoparte.   Sau, cel puţin, asa reiese din declaraţia de avere a deputatului in care, de la un an la altul, veniturile raman constante, in jurul sumei de 100.000 de lei anual, in timp ce conturile-i cresc mai ceva ca parul pe piept lui Fat-Frumos. Si, ca tot veni vorba de declaratia de avere a deputatului, trebuie spus ca Viorel Balcan a acordat o atentie deosebita completarii ei. Mai exact, omul si-a trecut sotia pe post de administrator al unei firme, Torcan Construct & Consulting SRL, la care ea, Valeria, este doar actionar, in timp ce administrator e fiul deputatului.
Fireste, n-a trecut si veniturile ei de la acea firma, pentru ca, normal, a omis sa treaca insasi firma in declaratia de avere. Basca, a mai omis sa treaca si celelalte doua societati comerciale unde sotia sa detine parti sociale, Carpatia SA si Terra Top Trade SRL. Si, fireste, daca tot nu a trecut nici o firma, nici macar in declaraţia de interese, n-a trecut nici vreo suma incasata pe post de dividende de la vreuna dintre societati. Asa ca, inainte sa-l intrebe baietii de la Agentia Nationala de Integritate ce-i cu declaraţia lui de avere si de ce lipsesc atatea amanunte, poate ca ar fi bine ca Viorel Balcan sa-si intrebe sotia ce face pe la firmele alea”.

O privire aruncata fie si in graba pe declaratiile de avere completate de deputatul Balcan in 2008 si 2009 scoate in evidenta faptul ca acesta a omis sa declare pana si indemnizatia primita de la Camera Deputatilor, care este de cateva zeci de mii de Ron, anual. Cu alte cuvinte, intr-o document oficial depus pe propria raspundere la Camera Deputatilor, Balcan nu catadicseste sa declare castigurile obtinute chiar de la acea institutie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-