Published On: sâm, Oct 9th, 2010

Titiu Dumitriu vrea sa tina conferinte de presa numai cu ziaristii favorabili

Share This
Tags

Pentru ca simte ca cedeaza nervos, cand vede ca este criticat de o anumita parte a presei locale si nu suporta sa-i mai vada in fata ochilor si sa auda intrebarile ostile ale miseilor care fac asemenea lucruri, daramite sa faca eforturi sa se eschiveze in a raspunde la intrebari, Titiu Dumitriu a decis ca este timpul sa puna punct acestei situatii. Marele politician, venit prin demisie de la conducerea la PDL Galati si considerat numai bun de resapat si instalat pe scaunul de presedinte al PDL Braila, nu mai suporta presa “ostila”, despre care este convins ca este platita de dusmanii politici, ca numai niste oameni vanduti nu ar sesiza maretul sau potential si valoarea sa politica universala.   

Dupa ce a incercat in fel si chip sa-i ademeneasca pe miseii cu pricina, Titiu a ajuns la concluzia ca cu astia nu se poate discuta cu vorba buna si o strangere de mana, care sa pecetluiasca o intelegere reciproc avantajoasa, asa ca a decis ca e momentul pentru masuri extreme. Dumitriu se da mare ganditor, practicat de sporturi ale mintii si se mandreste ca e sef al Federatiei de Sah, insa, cand e voba de politica, nu are anvergura si nu este capabil sa gandeasca nu trei, dar macar doua mutari inainte. In calitate de rege al tablei de joc democrat-liberale, dupa ce s-a consultat cu calul Pitic – care sare dintr-o formatiune in alta, in stanga si-n dreapta, dupa cum cer interesele de moment in jocul politic – dar si cu un alt mare strateg – care-a dat gres in trecut si-a pierdut meciul politic, dar are impresia ca de data asta ii poate face mat pe cei care l-au detronat -, s-a hotarat sa faca mutarea decisiva: sa selecteze ziaristii care intra la conferinta de presa, astfel incat sa nu-i mai deranjeze nimeni cu intrebari nepotrivite.

Initial, cand a venit la Braila – dupa ce a fost nevoit sa-si dea demisia din fruntea PDL Galati – Titiu si gasca lui au mers pe ideea de a tine cat mai rar conferinte de presa, ca  e prea mare bataie de cap sa le raspunda unor impertinenti care n-au respect pentru marii generali, marii sahisti si marii pitici politici ai neamului. Mai nou, se pare ca liderii PDL nu suporta papara nici macar o data la cateva luni, asa ca, in loc sa ia un Magne B 6 inainte de conferinta de presa, au gandit… ma rog, daca gandire se poate numi aceasta… sa-i elimine pe turbulenti, ca sa-si faca viata mai usoara. 

In paralel, Titiu se penibilizeaza aducandu-si aplaudaci din Galati, indivizi care se afla pentru a doua oara, in acest an, in Braila, parasutati la conferintele de presa ale maretului conducator, unde emit sentinte de genul “atmosfera din presa braileana este toxica”, se mira retoric de cat sunt unii ziaristi de porniti impotriva lui Titiu si ii deplang soarta cruda. La astfel de “intrebari”, Dumitriu raspunde, stapan pe el si pe situatie, ca nu presa ii este ostila, ci doar anumite persoane, pe care nici nu le recunoaste ca ziaristi. Care persoane? Alea la care n-a putut publica interviuri prefabricate, cu intrebari si raspunsuri gata livrate, la care numai semnatura lipsea, ca sa fie bagate in pagina.

Ganditorul lu’ Peste a precizat in mai multe randuri, ca sa ne fie clar, ca pentru el, blogurile nu sunt presa – probabil ca, ocupat fiind sa se joace cu Nebunul, cand mai da o Tura prin Braila, unde o face pe Regele si manevreaza Pionii, ca sa iasa cine trebuie la alegeri, n-a avut timp sa afle ca pe lume mai exista si presa on-line – dar pare ca principiul acesta este valabil numai pentru anumite bloguri, acelea cu mii de cititori zilnic, care nu-l vad pe el si pe Piticu drept Feti frumosi iesind din spuma marii, salvatorii PDL-ului din Braila. Alte bloguri, ai caror cititorii ii numeri pe degetele de la o mana, ba chiar pe un singur deget, mijlociul, ii plac si le sustine. Din nefericire pentru el, blogul asta, pe care el nu-l considera presa – nu ne e clar de ce are impresia ca intereseaza pe cineva aprecierile si clasificarile lui in privinta presei – blogul asta este auditat BRAT si sunt luni bune de cand se plaseaza pe locurile 2, 3 sau 4, la nivel national, in topul celor de politica. Si n-a ajuns asa publicand interviuri servite, la care trebuia sa ne punem doar semnatura…

Daca l-ar duce mintea atat cat se lauda, in calitate de mare sahist, Titiu ar sti ca simpla interzicere a accesului unor ziaristi la o conferinta de presa nu-i impiedica defel sa scrie despre el si gasca lui, iar a face rost de informatii din interior chiar nu este o problema unii dintre cei care lucreza la bloguri. Nu aia pe care-i considera el ziaristi, cu care vine de acasa, la pachet, ca sa-i dea senzatia ca mai sunt si oameni care-l apreciaza la justa valoare, nu doar lumea rea din Braila…

Comentarii

comentariu

About the Author

-