Published On: mie, Oct 27th, 2010

Tinerii ar putea primi amenda intre 100 si 300 RON daca nu se prezinta la recrutare in sase luni de la implinirea varstei de 18 ani

Share This
Tags

*un proiect de lege adoptat luni de senatori prevede sanctionarea cu amenda intre 100 si 300 RON barbatilor care nu se prezinta, in sase luni de la impinirea varstei de 18 ani, la centrele militare pentru luarea in evidenta si consemnarea optiunilor privind indatoririle militare.

Cu 87 de voturi “pentru” si doar patru “impotriva”, senatorii au adoptat un proiect de lege pentru modificarea Legii 395\2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat. In momentul de fata, Legea 395\2005 nu contine prevederi privind sanctiunile care trebuie sa fie aplicate persoanelor care nu se prezinta la centrele de recrutare. De altfel, conform unei alte prevederi adoptate de senatori, barbatii romani, care au implinit varsta de 18 ani dupa data de 1 ianuarie 2007 si nu s-au prezentat la centrele militare, vor avea obligatia ca, in termen de sase luni de la data intrarii in vigoare a legii, sa se prezinte doar pentru luarea in evidenta militara la centrele militare.
Legea stabileste ca nerespectarea acestei prevederi este considerata contraventie si va fi sanctionata cu amenda intre 100 si 300 RON.
Executivul explica propunerea de introducere in lege a sanctiunii cu amenda prin faptul ca in lipsa acestei prevederi in ultimii doi ani tot mai putini tineri s-au prezentat efectiv la centrele militare, desi mai multi dintre ei aveau aceasta obligatie legala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-