Published On: sâm, Oct 9th, 2010

Seful PDL Braila destituie si instaleaza directori in scoli, dupa cum are chef

Share This
Tags

Desi se crede specialist in trierea presei adevarate de impostorii care au simple bloguri, seful PDL Braila, Titiu Dumitriu, da dovada ca habar nu are de ceea ce inseamna partea de comunicare, la un partid. Explicatia poate fi aceea ca inca nu are un Birou de presa, cu specialisti care sa-i tempereze avantul politic si declaratiile incostiente, astfel incat macar in acele rare momente in care iese in fata presei, sa nu dea cu bata in balta, pentru ca apoi, sa se planga ca se scrie rau de el. Dincolo de faptul ca face conferinte de presa din Paste-n Craciun, Titiu, care simte nevoia sa se laude cu putinele lucruri pe care le face pentru cetatenii Brailei – altii decat cei din “echipa” sa de la partid -, sa face sistematic de cacao si-i pune si pe unii dintre colegii sai din PDL in posturi jenante.

Asa s-a intamplat la cee mai recenta conferinta de presa organizata de PDL Braila, la care gazdele – trioul de mare succes politic Titiu Balcan- Badalan  - au iesit public ca sa anunte chestiuni de ultima ora: faptul ca acum o saptamana, Viorel Balcan a fost ales presedinte al organizatiei municipale PDL si ca, tot acum vreo saptamana, seful democrat-liberalilor braileni a batut palma cu Comitetul de parinti de la Scoala “Fanus Neagu” si a aranjat sa fie schimbata – din nou – conducerea. Stiri de Newsalert, ce mai!

Fericit ca l-a bagat si pe el cineva in seama si i-a recunoscut puterea si influenta si in lipsa de alte realizari care pot fi spuse public, Titiu a zis sa se laude cu faptul ca a intervenit politic, ca sa aranjeze schimbarea conducerii unei scoli, instalata printr-o decizie arbitrara – cel putin asa spun parintii si profesorii. Presedintele PDL a povestit, senin, cum s-a intalnit cu reprezentanti ai Comitetului de parinti si in urma discutiei cu acestia – desi era sigur ca sunt manipulati politic -, s-a inteles cu ei sa schimbe directorul numit in urma cu mai putin de o luna si sa puna in loc o alta echipa, negociata la mica intelegere din biroul propriu, la modul  “Bine, v-o bag pe Meirosu in conducere, dar doar director adjunct, dati-mi alt nume, oricare, pentru director plin, daca vreti sa ne intelegem, ca pe-aia nu o pun director plin!”. Si-uite-asa, dintr-un condei, Dumitru a aranjat de la partid destituirea unui director si instalarea la conducerea unei scoli din municipiu a unor persoane pe care nici nu le cunostea – dupa ce a facut gestul de mare curtoazie de a-l suna pe  inspectorul scolar general, ca sa-l informeze ce va trebui sa faca, in zilele urmatoare. Si daca reprezentantii Comitetului de parinti ar fi facut misto de el si i-ar fi propus numele paznicul scolii, pentru functia de director plin, Titiu zicea “da”, ca doar nu de la el dadea. Numai ca parintilor nu le ardea de glume si mistouri, cand este vorba de soarta copiiilor lor.

Ca toti barbatii de mica statura – la propriu si la figurat – si lui Titiu ii place sa se simta la inaltime macar din punct de vedere al functiei, ca sa se aplece ceilalti, in fata lui, daca nu se poate inalta el, nici cu tocuri, la nivelul altora. Seful PDL a facut un gest politic care, in principiu, trebuia sa reprezinte o reparatie morala la o decizie tot politica, dar s-a repezit sa-l anunte intr-un mod care l-a descalificat si pe el si l-a pus intr-o situatie de-a dreptul penibila si pe inspectorul scolar general Viorel Botea, in curtea caruia Constantin Dumitriu se joaca de-a stapanul care imparte dreptatea. Acelasi Botea, care a operat schimbarile de directori de scoli la indicatiile partidului condus de Titiu si acolitii lui.

Culmea este ca, in timp ce relata, satisfacut, cum  rezolvat el pe loc problema parintilor de la Scoala “Fanus Neagu”, Dumitriu infiera interferentele politice PSD-iste in acest caz si facea referire la faptul ca presedintele Comitetului de parinti, Marian Chivu, este finul de cununie al primarului PSD Aurel Simionescu, iar directorul pe care il vor inapoi parintii este PSD-ista Emilia Meirosu. In acest context, a dat sentinta Dumitriu, e clar ca parintii sunt manipulati politic. Mai tata, mai Maurule, scuza-mi familiaritatea, dar daca un singur om, Marian Chivu, a reusit sa manipuleze 1000 de parinti, in mai putin de o saptamana, plus cateva zeci de cadre didactice care au protestat si ele impotriva deciziei Inspectoratului Scolar, ar trebui sa pui mana pe el, sa-l bagi in PDL, ca o asemenea achizitie politica este mana cereasca! Cu Marian Chivu alaturi de tine, ti-ar iesi mult mai usor si alegerea in functia de presedinte PDL, nu te-ai mai epuiza in aranjamente si cooptari artificiale de membri votanti de Titiu pe ultima suta de metri! Si n-ai mai avea nevoie nici de angajatii unei anumite firme de paza, care au facut toti banii, la alegerea lui Balcan! Zau daca nu ar merita s-o pui inapoi pe Meirosu, in functia de director, numai sa-l convingi pe Chivu sa manipuleze putin in favoarea ta prin PDL, ca tu nici pe mosia proprie nu reusesti sa-i faci pe colegi sa te voteze de bunavoie si nesiliti de nimeni, daca nu le promiti functii si favoruri! Nici nu trebuie sa-si bata prea mult capul, ca tu n-ai nevoie de 1000 de voturi, daca lucreaza la 25% din capacitate, te-ai scos! Presedinte.       

Comentarii

comentariu

About the Author

-