Published On: mar, Oct 12th, 2010

Romanii se tem mai mult de pierderea slujbei, decat restul europenilor

Share This
Tags

* un studiu dat publicitatii de Comisia Europeana arata ca 36% dintre romani se tem ca isi vor pierde serviciul, fata de media europeana de 25% * la nivel national, Braila se afla pe locul 19, ca rata a somajului

Romanii sunt cei mai ingrijorati dintre cetatenii Uniunii Europene, cand este vorba despre securitatea locului de munca. Potrivit unui studiu dat publicitatii de Comisia Europeana, 36% dintre romani se tem ca isi vor pierde serviciul pe fondul crizei, fata de media europeana de 25%. In ceea ce priveste ponderea romanilor care simt ca activitatea lor nu este apreciata cum ar merita, la locul de munca, aceasta este de 32%, fata 19%, de media in UE.


Nesiguranta pe care o resimt, in privinta locului de munca si a veniturilor, ii face pe romani sa reactioneze mai negativ, din punct de vedere emotional, decat media europeana. Astfel, 35% dintre respondentii romani au cerut deja ajutor specializat de la medic, farmacist, psiholog, sau psihiatru in ultimele 12 luni, pentru  a face fata stresului, comparativ cu media UE, de numai 15%.
Cand este vorba despre a recunoaste ca se trateaza cu medicamente contra depresiei, 23% dintre romani au raspuns afirmativ, fata de media UE de 51%, in timp ce 42% dintre respondentii romani spun ca iau medicamente pentru a combate anxietatea, fata de 47%, media UE.

In acest context general, Braila se situeaza printre judetele in care rata somajului a crescut in luna septembrie, ajungand la 8,36%, comparativ cu media nationala, de 7,35%. Potrivit statisticilor date publicitatii de Agentia Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca,

Braila se afla totusi abia pe locul 19 in topul national al judetelor, in functie de rata somajului. Cea mai mare rata a somajului s-a inregistrat in septembrie in judetele Vaslui (12,44%) si Mehedinţi (12,06%), iar cea mai mica, in Bucureşti (2,97%) si Ilfov (2,71%).

Comentarii

comentariu

About the Author

-