Published On: lun, Oct 11th, 2010

Romania cauta ciobanesti germani, pentru a-i antrena in descoperirea substantelor explozive

Share This
Tags

Surse din Moscova, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, au declarat ca se fac pregatiri intensive in ceea ce priveste dresajul canin, cu precadere in detectarea materialelor explozibile, dar si a narcoticelor. De aceea, se cauta personal avizat specializat in acest domeniu, in incercarea de a mari efectivele de caini, mai ales ca acestia nu se mai tem nici de pietre, nici de lovituri de cutit si nici macar de gloante.
Nici Ucraina nu sta cu mainile in san, Ministerul de Afaceri Interne din Ucraina planuind sa cumpere veste anti-glont pentru patrupedele aflate in slujba politistilor. Vestele patrupedelor se disting de cele ale politistilor. Vesta este cusuta dintr-un material special, care nu se supraincalzeste si suporta lovitura unui cutit indiferent de forta. Cainii vor patrula prin oras costumati corespunzator, iar noua costumatie ar trebui nu doar sa apere patrupedele de huligani, dar sa si provoace un efect psihologic asupra agresorilor. “Europa foloseste de mai mult timp un echipament corespunzator. A sosit si randul cainilor nostri. O asemenea masura de protectie ar trebui sa micsoreze numarul de traumatisme suferite de cainii alflati in slujba politistilor”, au declarat cei de la Komsolskaya Pravda.
“Costumele au fost verificate in timpul antrenamentelor cainilor in serviciu si urmeaza sa fie trimise in viitor si in Kosovo”, declara Andrei Shuliac, purtatorul de cuvant al Centrului Kinologic GU MVD din regiunea Kievului. “Cand baietii nostrii au fost in Kosovo, intre localnici si albanezi, s-au ivit ciocniri. Si soldatii nostrii impreuna cu patrupedele au impartit in doua gruparile cu un scut viu. In ei au zburat pietre, iar cativa au cazut la datorie in timpul misiunii. Dar vesta i-a ferit de traume severe”, sustine Shuliac.
Si in Romania se cauta caini pentru a fi dresati ca sa caute explozibil, mai ales din rasa ciobanesc german, sustin surse bine informate. De altfel, pretul acestora a crescut brusc, odata cu interesul pentru ei. Un exemplar poate fi cumparat astazi cu sume cuprinse intre 350 si 400 de euro, cu 30 la suta mai scump decat anul trecut.

Comentarii

comentariu

About the Author

-