Published On: Soare, Oct 17th, 2010

Rizea asteapta de la oficialii straini solutii pentru problemele romanilor din diaspora

Share This
Tags

*parlamentarul de Braila Cristian Rizea, proaspat ales presedintele  PSD Diaspora, considera ca mare problema a romanilor plecati in pribegie peste hotare o reprezinta restrictiile pe piata muncii

Cea mai mare problema pe care o au romanii plecati la munca in Europa este legata de restrictiile de pe piata muncii, in mai toate tarile europene – este opinia proaspatului presedinte al organizatiei PSD Diaspora, deputatul de Braila Cristian Rizea. Intr-un interviu acordat pentru caleaeuropeana.ro, Rizea a declarat ca desi “despre romani se spun lucruri destul de urate, restrictiile ii dor cel mai mult pe cei peste 90% dintre romanii plecati, care vor doar sa munceasca cinstit. Ei vor un castig corect, ca orice alt cetatean european, pentru a-si ajuta familia”.

Intrebat fiind ce va face, in noua sa calitate, ca sa schimbe acest lucru, deputatul PSD a spus: “PSD va milita, vom discuta cu oficiali din fiecare tara, pentru a gasi solutii”. Cu alte cuvinte, habar nu are ce va face. Ce stie, insa, Rizea, este ca “perceptia trebuie schimbata. Multi dintre cei care au plecat din tara dupa 1990 sunt de dreapta din inertie. Voi incerca sa schimb mentalitatea acestora. PSD are un presedinte tanar, fara legatura cu timpurile dinaintea Revolutiei”.

Intrebat din nou daca  PSD are solutii concrete pentru romanii din Diaspora, care asteapta solutii clare la problemele lor, nu doar discursuri politice, deputatul a raspuns : “Repet, vom discuta cu oficialii din fiecare tara in care se afla mari comunitati de romani, care lucreaza in constructii, in transporturi sau servicii. Stim ca strainii ii apreciaza si ar trebui sa ne ocupam mai degraba de formele de discriminare la care sunt supusi. Din cauza situatiei din tara, a modului in care oficialii europeni privesc situatia din Romania, este afectata si imaginea Romaniei. Imaginea proasta a tarii afecteaza si imaginea romanilor din strainatate”.

Acesta este startul confuz pe care il ia Cristian Rizea, in cursa pentru convingerea romanilor aflati peste granita ca PSD este partidul pe care trebuie sa-l voteze la viitoarele alegeri, pentru ca este capabil sa le apere interesele si sa le rezolva problemele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-