Published On: Soare, Oct 10th, 2010

Razii de proporţii, in ultimele zile, în Brăila

Share This
Tags

* în două zile, oamenii legii au aplicat 261 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de circa 43.000 de lei * în plus, au fost reţinute 23 de permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare

În zilele de 7 şi 8 octombrie, în cadrul activităţilor derulate la nivel naţional sub genericul „Municipii în siguranţă”, poliţiştii şi jandarmii au acţionat în Brăila, pentru prevenirea infracţiunilor, depistarea persoanelor care se sustrag executării pedepselor privative de libertate sau care se sustrag cercetărilor în cauze penale aflate în lucru.

Pe parcursul celor două zile, în acţiuni au fost implicaţi 120 de poliţişti de la Serviciile şi Birourile Ordine Publică, Poliţie Rutieră şi Investigaţii Criminale, sprijiniţi de 50 de jandarmi şi poliţişti de frontieră. Ei au legitimat 344 de persoane, din care 84 au fost verificate în bazele de date şi 51 au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Brăila pentru cercetări. In plus, au fost verificate în baza de date privind maşinile reclamate ca furate un număr de 28 de autovehicule, au fost reţinute 23 de permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate 261 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.290 de lei.

Astfel, potrivit unui comunicat dat publicităţii, 40 de poliţişti şi 10 jandarmi au acţionat în cartierele din municipiu, pentru asigurarea climatului de siguranţă civică şi prevenirea infracţiunilor cu violenţă. În urma desfăşurării activităţilor specifice, forţele de ordine au legitimat 172 de persoane, din care 62 au fost verificate în bazele de date şi 29 au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului, pentru cercetări; au fost verificate în baza de date privind maşinile reclamate ca furate un număr de 26 de autovehicule şi au fost retrase două certificate de înmatriculare. Au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.110 lei”.

Pe de altă parte, poliţiştii de la Serviciul şi Biroul Rutier au acţionat pe arterele de circulaţie din municipiu, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului şi depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. „Pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii au folosit aparatele destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au acţionat inclusiv pentru înştiinţarea pietonilor cu privire la măsurile de siguranţă pe care aceştia trebuie să le adopte în momentul traversării unui drum public, precum şi prevenirea conducătorilor auto cu privire la obligativitatea acordării priorităţii de trecere pietonilor care se angajează în traversare prin locuri special amenajate.

Poliţiştii au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.040 lei, din care 86 pentru depăşirea vitezei regulamentare, 12 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 13 pentru alte abateri în trafic, fiind reţinut în vederea suspendării un permis de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare”.

De asemenea, vineri dimineaţă, începând cu orele 6.00, un număr de 60 de poliţişti, 20 de jandarmi şi reprezentanţi ai Primăriei municipiului, au acţionat în cartierul de la km 10.

Scopul acestei acţiuni a fost depistarea persoanelor care domiciliază fără forme legale în acea zonă sau a celor care nu au documente de identitate, urmărindu-se punerea lor în legalitate, precum şi a persoanelor care se sustrag cercetărilor în diferite dosare penale aflate în lucru şi a celor urmărite în baza mandatelor de arestare preventivă ori a mandatelor de executare a pedepsei cu închisoarea.

Forţele de ordine au legitimat 171 de persoane, din care 22 au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului pentru verificări şi au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 800 de lei.  

De asemenea, au fost identificaţi trei tineri, în vârste de 13, 19 şi 24 de ani, care se sustrăgeau cercetărilor efectuate de poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale, în cauze penale privind comiterea infracţiunii de furt calificat. Aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru cercetări.

Comentarii

comentariu

About the Author

-