Published On: mie, Oct 13th, 2010

Protest spontan, la Directia Finantelor Publice Braila

Share This
Tags

* angajatii DFP au oprit astazi lucrul si au iesit in strada, pe motiv ca mor de foame, cu noile salarii * inspectorii fiscali acuza diminuarea veniturilor, in unele cazuri, cu pana la 75%

Aproximativ 100 de angajati au iesit in fata sediului Directiei Finantelor Publice, in aceasta dupa-amiaza, in semn de protest fata de reducerile substantiale ale veniturilor. Oamenii se plang ca, in ultimii doi ani, le-au scazut dramatic salariile, iar dupa cea mai recenta reducere, cea cu 25%, la care s-a adaugat si anularea sporurilor, au ajuns sa incaseze jumatate din sumele pe care le luau pana acum.

Angajatii s-au aratat foarte nemultumiti si de faptul ca in institutia in care lucreaza nu mai exista nici macar banelele coli de scris, pe care trebuie sa si le aduca de acasa, asa cum fac si cand e vorba de toner si restul materialelor necesare pentru a-si putea exercita serviciul in conditii normale.

Diminuarea salariala mult peste procentul anuntat de 25% nu a facut decat sa incinga spiritele angajatilor care ameninta cu proteste mult mai drastice, in conditiile in care, mai nou, salariile in Directia Finantelor Publice au ajuns intre 400 si 1.500 lei, cel din urma fiind cel incasat de directorul general, potrivit manifestantilor.

Liderii sindicali sustin ca nu se pot aduce bani la buget in conditiile in care inspectorii fiscali sunt umiliti in punct de vedere financiar: “Nu ne putem prezenta oricum la controale, in fata agentului economic. Trebuie sa avem o haina pe noi, trebuie sa fim mancati, in primul rand, ca acum se pune problema, la modul serios, de a te infometa. Avem copii la scoala, avem familii, avem rate de platit, avem intretinerea de achitat, vine iarna, cum sa traim din 500 de lei, sa ne spuna ei, cum sa traiam? Suntem oameni cu studii superioare, nu ne pot batjocori in felul asta si dupa aceea, sa aiba pretentia sa aducem bani la buget! Salariile noastre, inainte de reduceri, erau de  700-1.500 lei – discutam de angajati, nu de conducere. La acestea, se adaugau stimulentele, care ajungeau pana la inca un salariu lunar, adica un om putea pleca acasa cu 1.400 de lei, spre exemplu. Astea nu erau salarii mari, salarii nesimtite, cum spun unii! Intai ne-au taiat stimulentele si apoi, inca 25% din salariul ramas si am ajuns, in total, sa ne taie 75% din salariu. Unde s-a mai vazut asa ceva in lumea asta, sa-ti reduca salariul cu 75%?!”.

Bugetarii de la Finantele brailene au anuntat ca se vor alatura celorlalti sindicalisti din domeniu, la nivel national si vor intra in greva pe perioada nelimitata, daca nu li se dau inapoi toate drepturile banesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-