Published On: lun, Oct 18th, 2010

Proiectil exploziv scos din pamant cu lama tractorului

Share This
Tags

* un satean din Silistraru care ara cu tractorul cu lama a scos la suprafata pamantului un element de munitie

Descoperire periculoasa, facuta in aceasta seara de un satean din localitatea Silistraru. Barbatul se afla pe tarlaua sa, pe camp, in apropierea comunei natale si ara cu un tractor cu lama, cand a observat pe sol, in zona pe unde tocmai trasese brazda, un obiect ciudat, destul de mare.  El a oprit utilajul, a coborat si s-a apropiat de zona respectiva, unde a constatat ca lama tractorului scosese din pamant un proiectil exploziv lung de circa 40 de centimetri. Speriat, el a intors tractorul si s-a oprit direct in comuna, unde a telefonat la 112 si a anuntat ce descoperise.

“Eu aram si am dat cu tractorul peste proiectil. Nu am simtit nimic cand am trecut peste el, abia cand m-am intors cu brazda l-am vazut. M-am gandit ca daca n-a explodat de 50 de ani, n-o sa explodeze tocmai acum, asa ca am plecat de pe camp si am sunat la 112 “, a declarat Valentin Gagu, tractorist

La fata locului au sosit imediat echipaje de politie si jandarmi, care au izolat zona, pentru a se asigura nu mai atinge nimeni proiectilul, pana la sosirea specialistilor ISU.

Echipajul de pirotehnisti a preluat obuzul si l-a transportat in siguranta la depozitul de munitie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila . “Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” Braila a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv, calibru 150 de  milimetri, pe raza comunei Silistraru. In general, aceste proiectile sunt deosebit de periculoase, motiv pentru care atragem atentia cetatenilor ca atunci cand descopera astfel de elemente de munitie, sa evite sa le bruscheze”, a declarat mr. Cristian Ion, din cadrul ISU Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author