Published On: vin, Oct 22nd, 2010

Profesorii pot sta linistit, banii pentru salarii sunt la loc sigur!

Share This
Tags

* Salariile profesorilor din municipiul si judetul Braila vor fi platite integral pana la sfarsitul anului in ciuda discutiilor de pana acum, sustine inspectorul scolar general, Viorel Botea

Sunt judete care au un procent de maxim 7 % lipsa din bugetul pentru salarii, dar per total tara, din bugetul alocat, se va consuma pana la sfarsitul anului 98 %. “Deci mai ramana 2 %, plus ca exista fondul de rezerva al Guvernului pentru plata salariului. Domnul ministru a spus explicit acest lucru la ultima intalnire si ne-a rugat sa transmitem acest lucru in teritoriu”, a declarat Viorel Botea. In plus, potrivit acestuia noua lege a educatiei este favorabila profesorilor, iar in perioada urmatoare fiecare va stii cat anume castiga potrivit noilor reglementari.
Cat priveste problema in teritoriu “o sa discute Inspectoratul cu fiecare primar in parte. Primarii intr-un cadru institutional spun una, cand discuti interpersonal pot gandi si pot gasi si alte solutii”.

Protestele spontane sunt spontane

In plus, acesta a sustinut ca a discutat cu sindicatul fata de asa zisele actiuni spontane care pot aparea in invatamant.
“Nu pot sa spun decat un lucru, orice actiune revendicativa spontana nu este o actiune cunoscuta cu doua zile inainte. Deci daca aceasta actiune este spontana, spontan acum ne ridicam si facem niste afirmatii, dar in momentul in care este cunoscut cu cateva zile inainte deja aceasta actiune nu este spontana. Ii rog pe absolut toti directorii din momentul in care exista probleme, principala activitatea pe care trebuie sa o avem este dialogul. Atat Inspectoratul, cat si directorii vor fi in permanent dialog cu colegii cand apar probleme. Toti care au venit la Inspectorat au avut usa deschisa, nu conteaza pozitia, rangul, functia, aici toti suntem egali. Suntem pusi aici sa rezolvam probleme cat de bine sau cat de rau ne pricepem. Repet, discutam despre dialog, nu despre confruntari, nu despre jigniri reciproce”, a mai spus Viorel Botea.
Inspectorul scolar general a mai spus ca in ciuda discutiilor si a controverselor legate de activitatea sa niciodata nu a raspuns si nu va raspunde provocarilor de acest fel.
“Eu nu raspund decat prin fapte. Este deranjant pentru cineva care si-a propus si a reusit intr-un timp destul de scurt doua lucruri: Centrele de excelenta, destul de subtire financiar, si vasul Borcea destul de substantial. Am reusit pe timp de criza sa rezolvam aceste probleme, dar acestea se rezolva in administratie daca vrei si daca te gandesti la oameni”, a punctat Botea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-