Published On: mie, Oct 27th, 2010

Profesorii braileni, acuzati ca ar crea o atmosfera de violenta in scoli

Share This
Tags

* inspectorul scolar general Viorel Botea considera ca exprimarea publica a nemultumirilor dascalilor afecteaza elevii si se poate incadra la capitolul “violenta in scoli” 

Inspectorul scolar general al judetului, Viorel Botea, este de parere ca protestele vehemente si publice ale dascalilor, cu privire la salarizarea din domeniu nu sunt cel mai potrivit mod de actiune pentru niste oameni de nivelul lor. Botea a abordat acest subiect in cadrul unei discutii cu reprezentanti ai primarilor si ai sindicatului invatamantului brailean, la capitolul privind “disciplina si violenta in scoli”, cand a opinat ca, de fapt, cadrele didactice afecteaza bunul mers al activitatii educative, prin faptul ca elevii sunt afectati de nemultumirile lor. Cu alte cuvinte, indignarea profesorilor se transmite si elevilor si impreuna, creeaza un climat de indisciplina si violenta in scoli

: “Va rog foarte mult, problema disciplinei si violentei in scoli, ca si asta este legata: profesorii sunt nemultumiti ca nu-si primesc diverse drepturi, elevii, din aceasa situatie tensionata si ei primesc ceva si nu cred ca  este bine ca in momentul de fata sa cream stari tensionate. Eu astept sa fie pichetat  Inspectoratul, dar intrebarea mea este urmatoarea: pentru ce trebuie pichetat Inspectoratul? Pentru ca inspectorul scolar general plateste salariile? Sau pentru ca functionarii de nu stiu unde nu dau drumul la bani? Banii exista, nu se pune problema salarizarii, adica eu cred ca problema nu este in curtea Inspectoratului. Domnul presedinte Partene ( Valeriu Partene, liderul sindicatului invatamantului brailean – n.r.) poate sa confirme oricand ca  orice problema de natura sindicala si orice problema care se afla in invatamantul brailean a fost discutata si cred ca in marea majoritate, problemele au fost rezolvate”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-