Published On: vin, Oct 15th, 2010

Presedintele PSD Braila nu crede ca pichetarea de azi i-a impresionat pe parlamentarii PDL

Share This
Tags

* Gheorghe Bunea Stancu se intreaba ce ar putea face pentru protestatari deputatul Viorel Balcan, “care doarme in Parlament” * despre deputatul PDL Eugen Badalan, liderul PSD are o parere mai buna

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este de parere ca pichetarile organizate de confederatiile sindicale la sediul PDL Braila si cel al UNPR reprezinta dovada ca oamenilor le-a ajuns cutitul la os, iar recentele reduceri salariale i-au adus la disperare. Stancu sutine ca este normal sa iasa in strada angajati care pleca la sfarsitul lunii cu salarii de 500 de lei, in conditiile in care au familii de intretinut si utilitati de platit. El nu se mira nici ca unii dintre romani se gandesc la sinucidere, in aceste conditii: “Eu cred ca astazi Romania nu mai este o tara guvernata. Cred ca oamenilor le-a ajuns cutitul la os si nu mai suporta. Cand vezi intr-un fluturas ca ai luat cinci, sase milioane, in conditiile in care ai numai la banca de dat 6 milioane si ai doi copii acasa, mai sunt si vaduve, divortate sau divortati. De multe ori probabil ca te gandesti la lucruri din astea negre, ca sa nu le spun altfel. Deci cand simti ca nu mai ai puterea sa-ti intretii familia, cand simti ca nu mai ai banii necesari ca sa duci viata de maine , de poimaine si trebuie sa te imprumuti la prieteni la colegi, la cine poti, ajungi la disperare si efectul este cel pe care-l vedem astazi. S-a format un adevarat curent impotriva guvernantilor actuali, pe motivul ca nu mai au oamenii ce sa puna in farfurii. Asta este motivul, nu mai au cu ce sa se imbrace, nu le mai ajung banii de mancare, nu mai vorbim sa le ajunga banii de haine si de ceea ce le trebuie, altele decat cele ale gurii. Suntem intr-un moment in care ne servesc cei de la guvernare ideea ca in 2012 va fi mai bine decat astazi si am vazut lumina in 2012, exact cand sunt alegerile. Atunci o sa o ducem noi mai bine. Am vazut caricatura lui Patrascanu cu scheletul ala cu “Azi traim bine”, este inspirat si cred ca asta este adevarul dupa sloganul “Sa traiti bine!. Eu nu as vrea sa instig pe cineva, nu vreau sa indemn oamenii sa iasa in strada, dar nici nu-i pot opri, atat timp cat e dreptul lor legal sa faca astfel de manifestari”.

Intrebat daca este de parere ca pichetarile organizate la sediul PDL Braila ii vor impresiona pe parlamentarii acestui partid, Stancu a raspuns: “Nu cred ca ii impresioneaza pe parlamentarii PDL si nici nu au ce sa faca parlamentarii PDL. Ce sa faca Balcan, care doarme in Parlament? Cu domnul Badalan este altceva si a demonstrat in ultima perioada ca are cel putin bun simt in ceea ce priveste unele lucruri legate de Braila .  Eu cred ca ceea ce s-a intamplat ieri la Ministerul de Finante a creat un val de speranta si pentru alti sindicalisti, ca daca ies in strada isi vor recupera o parte din drepturile pe care le-au avut inainte de aceste taieri saariale”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-