Published On: Soare, Oct 10th, 2010

Presedintele PDL Braila acuza Infobraila ca publica informatii “false”, pe care le inventeaza singur

Share This
Tags

* Constantin Dumitriu ori nu stie sa citeasca, ori se face ca nu stie

Presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, este indignat ca Infobraila publica informatii “false” despre deciziile care se iau in forurile de conducere ale organizatiei si este furios pe colegii din interior, pe care-i banuieste ca  furnizeaza aceste date neadevarate. El a declarat intr-o conferinta de presa ca regreta faptul ca “anumiti colegi de-ai nostri care sunt in CODA furnizeaza informatii false despre ce se discuta” si a reprosat Infobraila ca ar fi scris ca “Dumitriu si-a numit presedintii pe BPL-urile din localitati si de ce fac acest lucru, avand in vedere ca orice membru e liber sa candideze”. Daca nu l-ar fi orbit furia, pentru ca ii sunt demascate anumite manevre de culise si daca ar fi citit mai atent, Dumitriu ar fi vazut ca, de fapt, Infobraila a scris: “Comisia pentru Organizarea si Desfasurarea Alegerilor (CODA) din PDL Braila a stabilit cu putin timp in urma cine vor fi candidatii partidului la alegerile interne care vor avea loc in comunele din judetul Braila”. Nu “cine vor fi  presedintii”, don’ Dumitriu, “cine vor fi candidatii” ! Dar de, cand se stie cu musca pe caciula, gura pacatosului adevar graieste…

Presedintele PDL a admis ca, asa cum a scris Infobraila, candidatii au dreptul sa-si exprime aceasta intentie si cu cateva zile inaintea alegerilor, nu neaparat cu o luna inainte. El ne-a explicat ca tot ce a facut CODA a fost sa dea o viza celor care vor candida la functiile de presedinti de organizatii locale: “Conform statutului, PDL candidatii care vor sa candideze la functia de presedinte al BPL-ului local respectiv trebuie sa fie avizati de CODA. Ce am supus eu votului CODA au fost candidatii care si-au depus cererea privind candidatura si noi i-am avizat, nu i-am ales eu. Pentru ca daca nu ai avizul CODA, nu poti participa la alegerile respective, pentru functia de presedinte. CODA avizeaza numai pentru functia de presedinte. Celelalte functii isi depun candidatura si merg in teritoriu”.

Dupa ce a declarat ca “fara avizul CODA, nu poti participa la alegerile pentru functia de presedinte”, Dumitriu s-a contrazis singur, un minut mai tarziu. Intrebat inca o data daca fara viza CODA, un membru de partid nu poate candida la presedintia unei organizatii, seful PDL Braila – care are mari neclaritati asupra statutului partidului, pe care le-a dovedit si in alte ocazii -  a zis ca, de fapt, se poate: “Nu se pune problema sa nu se dea viza. Exista doua posibilitati : CODA sa dea aviz pozitiv sau negativ, dar ei pot participa ca si candidati la alegeri, chiar daca avizul este negativ. Este doar un aviz consultativ, de principiu, pe care il dam pentru ca asa este pe statut si daca este pe statut, trebuie sa respectam statutul”.

Liderul PDL  a mai precizat ca “daca vor mai fi depuse si alte candidaturi, se vor tine alte sedinte CODA in care se vor discuta acestea si vor fi date avizele”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-