Published On: joi, Oct 28th, 2010

Presedintele FUAP acuza CET ca strange cu usa asociatiile de proprietari, pentru recuperarea datoriilor

Share This
Tags

* Marian Covache, presedintele Federatiei Uniunea Asociatiilor de Proprietari Braila, spune ca desi Legea 175 le permite Asociatiilor de Proprietari sa isi plateasca datoriile la CET intr-un an, Centrala face presiuni asupra acestora cu ajutorul instantei

La sedinta Colegiului Prefectural din aceasta dimineata, printre punctele de pe ordinea de zi s-a aflat si o prezentare a modului in care CET Braila este pregatita sa faca fata sezonului rece. Prezentarea sustinuta de reprezentantul CET Braila, Petrisor Motoc, nu a fost pe placul lui Marian Covache, presedintele Federatiei Uniunea Asociatiilor de Proprietari, care a sustinut ca raportul este unul de adormit copiii si ca cea mai importanta problema acum este cea a datoriilor pe care o parte dintre Asociatiile de Proprietari le au la CET. In plus, Covache a declarat ca multe dintre datoriile acestora nu sunt din cauza conducerii proaste a asociatiilor, ci a faptului ca lumea nu mai are bani pentru plata intretinerii iarna.
“CET-ul are foarte multi bani de incasat de la Asociatiile de Proprietari, care in multe cazuri sunt in imposibilitatea de a plati sumele respective. S-au acumulat datorii mari si inteleg ca CET-ul vrea sa recupereze aceste datorii, dar ar trebui sa o faca in conditiile legii, nu acum, pe timp de iarna, cand sigur nu au de unde sa scoata acesti bani. CET-ul a actionat in instanta mai multe Asociatii de Proprietari, iar instanta a dat castig CET-ului. Asociatiile de Proprietari au insa un privilegiu acordat de lege, timp de 12 luni sa nu plateasca aceste datorii. Nu inteleg de ce nu s-a facut acest lucru vara si se face acum, iarna”, a spus Marian Covache, presedintele Federatiei Uniunea Asociatiilor de Proprietari Braila in fata membrilor Colegiului Prefectural.

CET are nevoie de bani pentru supravietuire

In replica, reprezentantul CET Braila, Petrisor Motoc a declarat: “Asociatiile de Proprietari au fost date in judecata pentru recuperarea banilor. Legea 175, la care se face referire, nu are norme de aplicare”. In plus, acesta a sustinut ca atata timp cat se intarzie cu plata restantelor, exista posibilitatea ca si CET-ul sa se adanceasca in datorii si deci, sa nu poata supravietui pana cand vor avea bani Asociatiile de Proprietari.
Primarul Aurel Simionescu a promis ca va gasi o solutie pentru aceasta problema, astfel incat nimeni sa nu aiba de suferit. “Nu putem avea caldura si servicii daca acestea nu sunt platite. Trebuie sa gasim o formula prin care Asociatiile de Proprietari sa-si achite aceste datorii. Asociatiile trebuie sa isi plateasca datoriile catre CET, acesta, la randul sau, avand alte datorii de plata. Unele Asociatii de Proprietari uita ca vara se pot achita datoriile acumulate iarna la CET”, a declarat primarul, care a adaugat ca municipalitatea si-a achitat datoriile catre CET.

Comentarii

comentariu

About the Author

-