Published On: lun, Oct 11th, 2010

Poliţistii stau cu ochii pe şcolile din Brăila

Share This
Tags

* oamenii legii incearcă sa prevină acţiuni infracţionale in urma cărora ar putea fi agresaţi elevi

 În perioada 11-15 octombrie, la nivel naţional, poliţiştii vor intensifica acţiunile de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile şi asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de IPJ Brăila şi în judeţul nostru, „poliţiştii vor acţiona pentru identificarea persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ, precum şi a elevilor care absentează în mod regulat de la cursuri şi a locurilor pe care aceştia le frecventează în timpul cursurilor. De asemenea, se vor efectua controale şi la societăţile comerciale amplasate în zona unităţilor de învăţământ, urmărind respectarea legislaţiei cu privire la categoriilor de produse care pot fi comercializate minorilor. În plus, vor fi reverificate măsurile luate de factorii de conducere ai unităţilor de învăţământ, în ceea ce priveşte asigurarea pazei şi modul de funcţionare a sistemelor tehnice de alarmare şi a camerelor video, acordând sprijin de specialitate acolo unde se impune.

Activităţile preventive cu elevii vor viza informarea acestora cu privire la consecinţele comiterii de infracţiuni şi modalităţile de autoprotecţie, îndrumarea activităţii patrulelor şcolare de circulaţie şi participarea la întâlnirile cu managerii unităţilor şcolare şi comitetele de părinţi, pentru identificarea unor soluţii de prevenire a incidentelor care pot avea loc în şcoli”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-