Published On: joi, Oct 14th, 2010

Pichetarea locuintelor parlamentarilor ar fi un gest interesant, in conditiile in care ar exista bun simt la parlamentari

Share This
Tags

* este opinia liderului PP Braila, Gheorghe Chiru * acesta are dubii ca actiunea de protest ar avea succes la Braila, unde se gasesc “cei mai slabi parlamentari, cei mai fricosi si cei mai lipsiti de coloana vertebrala”

Presedintele organizatiei judetene a Partidului Poporului, Gheorghe Chiru, nu este convins ca protestele de strada si cel din Ministerul de Finante, din ultima perioada, nu sunt orchestrate de alte persoane decat simplii sindicalisti. In orice caz,  el este sigur de faptul ca actualii guvernanti trebuie sanctionati macar in acest fel, pentru “gestionarea execrabila a crizei”, la nivel national: “Protestul romanilor, nu stiu daca sindicalisti ori ba, este unul normal, in  conditiile in care politicile publice, politicile economice, politicile monetare si cele fiscale sunt departe de ceea ce isi propune o natiune care se doreste in spatiul Comunitatii Europene, iar lipsa de inspiratie, ce se dovedeste permanenta, a ultimilor 6-7 guverne, a adus tara in colaps.

Agentiile internationale de rating nu ne dau nici o sansa pe o perioada de 4-5 ani, in situatia unei gestionari execrabile a crizei ce bantuie Romania, de catre actuala coalitie politica, ce, prin atitudine si management, distruge orice speranta a cetatenilor si a dinamitat efectiv mediul de afaceri. In tara noastra nu se mai creeaza plusvaloarea, ce reprezinta, de altfel, seva existentei unui  stat, in conditiile in care acest exercitiu economic firesc a fost sacrificat pentru interesele personale ale catorva imbuibati ce privesc catre cei multi, ca si si cum ar privi o turma de prosti. Politicienii din arcul guvernamental vin cu discursuri ce jignesc inteligenta conationalilor, iar cei din opozitie sunt  vinovati la fel de mult pentru dezastrul la care asistam. Si primii si ultimii gandesc machiavelic, fiecare dorind sa-si apere propriile interese, manipuland diabolic masele. As dori ca aceste proteste sa fie ale celor care trudesc pe te miri ce, dar aceste greve nu sunt ale romanilor, pentru ca ce vedem sunt doar niste sfortari ale liderilor de sindicat care incearca sa-si spele pacatele si  sa-si puna cenusa in cap pentru ce nu au facut in ultimii 20 de ani, fata de membrii simpli ai sindicatelor. Iar ce se intampla la Ministerul Finantelor e doar un semnal de imagine ce ar trebui sa aiba  totusi ca reverberatie un  protest national, pentru a  putea misca ceva acolo sus!”.

In ceea ce priveste ideea pichetarea locuintelor parlamentarilor, lansata de unii lideri sindicali nationali, Chiru este de parere ca “ ar fi un gest interesant, in conditiile in care ar exista bun simt la parlamentarii de ieri si de azi, dar cum putem vedea eficienta unei asemenea actiuni de exemplu la Braila, unde se gasesc cei mai slabi parlamentari, cei mai fricosi si cei mai lipsiti de coloana vertebrala? Parca il si vad pe unul sau pe altul stand ghemuiti sub pat, cand sindicalistii o sa le bata in geam, iar daca ma gandesc la Viorel Balcan in pozitia ghemuit, sub pat, totul se va trasforma in tragicomedie! Mi-l si imaginez ud de emotie sau transpiratie, vorbind de acolo la mobil cu Badalan cifrat: “Aici Piticul, ma auzi, Cauciuc? Sunt asaltat si m-am baricadat sub pat!!!Tu, ca fost strateg sef al armatei si deputat de calculator, unde te-ai ascuns?Ai harta cu hrubele Brailei, pentru ca as vrea sa fug si sa ma reintorc la Braila peste 2 ani, la alegerile generale, ce zici, nu e cea mai buna idee?”.

Lasand gluma la o parte, am convingerea ca protestul e inutil, atata vreme cat nu este unul de anvergura, national si sustinut de tot romanul!

Deunazi, Angela Merkel,cancelarul german prezent la Bucuresti, a transmis un mesaj clar cum ca daca nu ne punem pe treaba si nu eliminam coruptia la varful Puterii actuale, nu avem ce cauta in “spatiul”Schengen! Acest mesaj e unul teribil, venind din gura sefului executivului german si cu efecte dezastruoase in orizontul de asteptare a romanilor,care este si asa extrem de limitat!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-