Published On: mar, Oct 26th, 2010

Peste 150 de sindicalisti din invatamantul brailean vor protesta maine la Bucuresti

Share This
Tags

*liderul sindicatului invatamantului brailean, Valeriu Partene este de parere ca grevele spontane nu au ce cauta in acest domeniu

 

Presedintele Sindicatului din Invatamant Braila(SIB), Valeriu Partene, a declarat ca nu este de acord cu colegii din Galati, care au ales sa-si lase catedrele descoperite, pentru a participa la mitingul care va avea loc maine in capitala. Partene a mai declarat ca in invatamant nu este ca la celelalte institutii, unde se pot organiza greve spontane si ca profesorii trebuie sa fie constienti de riscul la care expun, atunci cand parasesc catedra in timpul orelor de curs.”In situatia in care esti impotriva legii, degeaba ceri sa fie respectata o lege. Daca are loc o chestiune spontana e cu totul altceva, dar la noi, spontan, in invatamant, nu prea se poate, pentru ca aici este vorba de grija fata de copil, in primul rand. Nu pot sa fac greva spontana, cum au facut cei de la inantele publice. Ala si-a pus pixul jos si dosarul pe care l-a avut si a iesit pe hol. Ori daca profesorul de la clasa iese si lasa copiii singuri in sala, se poate intampla orice. esponsabilitatea pentru actul educational este deosebit de mare si atunci, ca sa putem fi acoperiti in fata legii, am putea sa facem o astfel de actiune numai respectand cadrul legal”, a declarat presedintele SIB.

In ceea ce priveste protestele care vor avea loc maine in capitala, Valeriu Partene a tinut sa asigure elevii si parintii asupra faptului ca acestea nu vor afecta in nici un fel orele de curs. Mai mult, fiecare catedra din Braila al carei profesor va participa la actiunea sindicala va fi lasa pe mana unui suplinitor, astfel incat programul elevilor sa nu aiba de suferit in nici un fel. “Noi, de la Braila, mergem sub emblema CNSLR Fratia. Unuinea Judeteana CNSLR Fratia are la momentul acesta in componenta 17 sindicate cu peste 30 de mii de membrii. Reprezentantii acestora care vor participa maine la actiunea sindicala din Bucuresti, organizata de confederatiile sindicale, se ridica la un numar de 500 de persoane, acest numar fiind reprezentat de toate sindicatele din Unuinea Judeteana CNSLR Fratia. Normal ca in aceasta structura se gaseste si Sindicatul din Invatamant. Noi maine vom participa la mitingul de la Bucuresti cu peste 150 de persoane”, a adaugat Valeriu Partene, presedintele Sindicatului din Invatamant Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-