Published On: vin, Oct 8th, 2010

PDL Braila ameninta voalat cu trierea ziaristilor care vor fi primiti la conferintele de presa

Share This
Tags

* conducerea PDL ne-a informat ca in curand, niste specialisti in nu stim ce vor selecta, pe nu stim care criterii, care este ziarist si care nu, in Braila

Conducerea PDL Braila este din ce in ce mai deranjata de articolele critice aparute pe Infobraila si dupa cum ne-a lasat sa intelegem in mod public, are de gand sa ia masuri in aceasta privinta. Dupa ce deputatul Viorel Balcan a facut presiuni pentru ca redactia Infobraila sa fie data afara din spatiul pe care il ocupa cu contract de inchiriere, mai nou, presedintele PDL Constantin Dumitriu ne-a informat oficial, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu considera Infobraila ca fiind “presa”, ci “un blog” si  a declarat: “Eu stau de vorba cu presa, nu cu bloguri!”. Trebuie sa recunoastem, insa, ca la acea conferinta de presa, liderul PDL a catadicsit sa raspunda intrebarilor noastre, ca un om deosebit, care este.

Nu stim cat vom mai fi blagosloviti insa cu aceasta marinimie iesita din comun, mai ales ca deputatul Eugen Badalan ne-a informat, tot oficial, in cadrul amintit, ca in curand, nu vor mai fi primiti la conferintele de presa ale PDL decat ziaristii acreditati. Cu alte cuvinte, presa, nu blogurile.

Selectia adevaratilor ziaristi din adevarata presa va fi facuta pe niste criterii despre care nu ni s-au dat detalii, de niste specialisti despre care iarasi, nu ni s-a spus nimic. Evident, conducerea PDL considera ca are la dispozitie specialistii care sa trieze ziaristii adevarati. Iata, insa, declaratia lui Eugen Badalan, care ne-a umplut de teama: “Haideti sa va aduc la cunostinta o decizie pe care am luat-o astazi: dupa ce se termina si alegerile  la Biroul Permanent Judetean, deci dupa Conferinta judeteana a PDL Braila, vom constitui si Biroul de presa al filialei judetene PDL Braila si atunci acel Birou de presa va acredita ziaristii care vor participa la conferintele de presa ale PDL, filiala Braila. Acreditarea se va face dupa regulile nationale de acreditare. O va informam la vremea respectiva care sunt acestea. In momentul in care va functiona Biroul de presa, acesta va va contacta pe toti. O sa vedem la vremea respectiva cine va face parte din Biroul de presa. O sa fie specialisti”.

Dat fiind ca nu ne putem inchipui cum ar fi sa nu participam la conferintele de presa trimestriale ale PDL Braila, il rugam pe Constatin Dumitriu sa ne ierte daca l-am suparat cu ceva si promitem solemn ca, daca pe primeste si pe noi, bloggerii, nu mai punem niciun fel de intrebare, decat, eventual, cele pe care ni le aproba specialistii din Biroul de presa, cu o saptamana inainte, ca sa aiba timp si sa le completeze.

Precizam ca in ultimii 20 de ani, s-a mai intamplat o singura data ca  un partid sa refuze accesul unei publicatii si a unor ziaristi la conferintele de presa si acela a fost tot Partidul Democrat, prin 2007- 2008, cand incoruptibila Daniela Vasioiu era deranjata de intrebarile insistente ale unor jurnalisti referitoare la angajarea ei la TCInd Constanta, firma fostului prefect PSD Mihai Manea. La vremea respectiva, Vasioiu, care o facea pe victima, a dat in judecata ziaristii respectivi, pentru calomnie si a cerut despagubiri, dupa care, confruntata cu documente clare, oficiale, a recunoscut in fata instantei ca a fost angajata la firma TCInd si a luat bani de acolo.

Comentarii

comentariu

About the Author

-