Published On: mar, Oct 5th, 2010

Partidul Poporului cauta oameni de valoare, nu “obedienti si sicofanti”

Share This
Tags

* asta spune secretarul general al PP Braila, Adrian Zamfirache * el lasa sa se inteleaga ca daca PP nu va gasi membri de valoare, va fi pentru ca societatea braileana nu-i are

Liderii organizatiei judetene a Partidului Poporului  au opinii diferite referitoare la calitatea oamenilor pe care ii vor aduce in fata alegatorilor, la viitoarele alegeri locale si parlamentare. Daca presedintele organizatiei municipale PP, Ionut Butia, promite ca el si colegii sai vor promova pe liste doar oameni “de cinci stele”, secretarul general al PP Braila, Adrian Zamfirache, este de parere ca un partid nu trebuie sa fie numai al elitelor si admite ca, deocamdata, partidul sau nu are acei oameni de cinci stele – oricum, nu in numarul necesar pentru a acoperi toate locurile de pe liste. Mai mult, Zamfirache sustine ca PP va avea elite, in masura in care societatea romaneasca, in general si cea locala, in particular, le va avea, pentru ca din aceasta comunitate locala isi va atrage membrii, nu din alta. Cu alte cuvinte, de unde nu e, nici Dumnezeu si nici PP nu cere: “Credeti ca un partid trebuie sa reprezinte neaparat o elita? Toate partidele care au castigat alegeri in Romania s-au laudat cu garnitura lor de specialisti si am vazut in fata numai oameni politici, mai mult sau mai putin profesionisti. De obicei nu au confirmat in functiile pe care le-au ocupat. Partidul Poporului isi propune in primul rand sa promoveze oameni politici, care sa aiba vointa, sa-si impuna vointa politica si sa respecte programul politic cu care vin in fata alegatorilor. Nu cred ca in faza actuala se pune problema sa fim in concurenta cu cineva la valoarea membrilor nostri, a liderilor nostri. Important este sa convingem electoratul de ideile pe care incercam sa le impunem societatii. Garnitura de cinci stele se formeaza in timp, n-o avem deja, evident ca n-o avem, este o evolutie, noi speram sa atragem astfel de oameni, incercam sa cream cadrul de exprimare pentru oameni care intr-adevar au valoare. Asta este intentia noastra. Vom reusi sau nu, trebuie sa fim sustinuti si de mediul in care traim, pentru ca nu putem, independent de societatea in care traim, sa facem noi revolutii extraordinare peste noapte. Dar asta ne e intentia, incercam sa aducem oameni care sa impuna prin valoare si nu prin talentul lor de obedienti, de sicofanti, cum sunt atatea exemple in politica”.

Pentru cei care nu se ridica la nivelul limbajului non-elitist al lui Zamfirache, in traducere, “sincofant” = denuntator, delator, clevetitor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-