Published On: mar, Oct 26th, 2010

Parlamentarii au hotarat: femeile se vor pensiona la 60 de ani, iar barbatii la 64

Share This
Tags

* asta, in ciuda faptului ca Ministrul Muncii nu fost de acord cu decizia  de a modifica varsta de pensionare

Astazi, membrii Comisiei de Munca de la Senat au adoptat cu majoritate de voturi un amendament al PSD la Legea pensiilor, potrivit caruia varsta de pensionare a femeilor va fi de 60 de ani, iar a barbatilor de 64 de ani. Decizia a fost luata de senatorii din Comisia de Munca, dupa ce au analizat criticile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, aduse la cresterea varstei de pensionare din Legea pensiilor.
Amendamentul a trecut cu sase voturi “pentru”, trei “impotriva” si o abtinere, potrivit Newsln. Ministrul Botis, nemultumit de rezultat, i-a intrebat pe cei din Opozitie, daca intentioneaza sa modifice si stagiul de cotizare si sa intervina si alte prevederi ale legii. El a amenintat ca nu va mai asista la lucrari, daca Opozitia decide sa faca aceste lucruri. PSD si PNL au confirmat ca vor sa amendeze si alte prevederi, ceea ce a determinat parasirea salii de sedinta de catre Botis, nemultumit in special de adoptarea variantei privind varsta de pensionare.
Sedinta a fost una extrem de tensionata. In timp ce grupul parlamentar al PSD a cerut rediscutarea intregii Legi a pensiilor, parlamentarii PDL au sustinut ca discutiile ar trebui sa vizeze strict cerintele presedintelui Traian Basescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-