Published On: sâm, Oct 23rd, 2010

O fata de 15 ani a slabit 20 de kilograme intr-un an

Share This
Tags

*in varsta de numai 15 ani, Enedina Enache, eleva in clasa a 8-a, a decis sa scape de kilogramele in plus printr-un regim drastic de slabire

Intr-un timp record, Enedina a reusit sa slabeasca 20 de kilograme. De la 60 de kg a ajuns la 40 de kg. Desi nu suferea de obezitate, si-a dorit foarte mult sa scape de asa numitul surplus de greutate, supraestimat adeseori de fetele aflate in perioada adolescentei. Regimul alimentar a fost unul extrem de dur: “N-am mancat aproape deloc. Mai mult chiar, dupa ce consumam diferite produse bogate in calorii, imi provocam singura starea de voma. Mergeam o tura pana la toaleta sa scap de surplusul de alimente”. Acest model negativ este adeseori copiat de catre adolescenti fie prin intermediul filmelor vizionate cu personaje anorexice, fie din documentare avand ca subiect de discutie regimul alimentar.
In momentul de fata Enedina se declara pe deplin multumita de felul in care arata: “Acum ma simt foarte bine. Asa mi-am dorit sa arat si asa arat. Nu recomand fetelor de varsta mea sa procedeze la fel. Exageram si am crezut ca e mai bine sa slabesc”.
Din pacate, acesta nu este un caz unic. Din ce in ce mai multe fetite reproduc, mental vorbind, “matrita” manechinelor profesioniste, care defileaza pe podium, sau a vedetelor de la Hollywood, atat de intens mediatizate, si decid pe cont propriu cat si cum trebuie sa slabeasca, fara a solicita ajutorul unei persoane avizate in acest domeniu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-