Published On: vin, Oct 15th, 2010

“Nu trebuie sa avem incredere in autoritati. Ne ascund ce se intampla”

Share This
Tags

* Este afirmatia lui Dan Paun, presedintele Asociatiei “Green” care sustine ca autoritatile nu au facut nimic pentru a preveni pericolul namolului cu metale grele care vine dinspre Ungaria

Dupa ce, ieri, prefectul si primarul se contraziceau in informatii legate de unda poluanta venita din Ungaria, Dan Paun, presedintele Asociatiei “Green” spune ca autoritatile locale, dar si cele din Ungaria nu au luat masuri pentru a preveni o adevarata catastrofa. Mai mult, acesta spune ca analizele efectuate de autoritatile locale nu sunt transparente si ca oamenii sunt tinuti in “bezna”.
“Nu am vazut niciun fel de masuri luate de autoritati, atat cele locale, cat si cele din Ungaria. Probele luate din Dunare in zona Braila au fost ridicate in niste conditii despre care nu stim nimic. Nu stim in ce laborator au fost facute analizele si nici cu ce reactivi. Daca ungurilor le pasa de vietile cetatenilor lor ar fi spus de prima data ca in noroi erau metale grele. Vom continua sa alertam populatia, sa le spunem sa nu aiba incredere in autoritati pentru ca mereu ne ascund ce se intampla”, spune ecologistul Dan Paun.
Acesta spune ca secretismul autoritatilor a dus la tragedia de la Cernobil si cea de la Baia Mare. In plus, acesta sustine ca va solicita in continuare autoritatilor rezultatele analizelor si modalitatea de prelevare a probelor. “Nu stim in ce conditii se fac analizele privind apa din Dunare. Am solicitat informatii legate de modalitatea de prelevare a probelor, locul, reactivii, dar nu am primit niciun raspuns pana acum”, a mai spus presedintele “Green”.
Reamintim ca primarul municipiului, Aurel Simionescu a recunoscut, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu stie nimic despre unda polunata din Ungaria si cand va ajunge ea la Braila, in timp ce prefectul, Dumitru Popa, a declarat ca toate probele luate din zona noastra pana acum au relevat faptul ca nu trebuie sa ne facem griji.

Comentarii

comentariu

About the Author

-