Published On: lun, Oct 11th, 2010

Nu poti muri civilizat, fara 2000 de RON

Share This
Tags

O inmormantare, la Braila, poate sa ajunga la 2000 RON, pret minim pentru ca un om sa fie condus pe ultimul drum, in mod civilizat. In zilele noastre, poate fi o adevarata aventura - tragica, ce-i drept -, sa-ti ingropi un apropiat. Preturile difera de la magazin la magazin, insa articolele din domeniu sunt disponibile fiecarui buzunar.
Un magazin cu articole funerare ne-a oferit informatii asupra cheluielilor care se impun intr-un astfel de caz. Preturile unui sicriu de mahon sau stejar incepe de la 150 RON si in functie de calitatea acestuia, se ajunge la 700 RON.
Cand vine vorba de cimitir, preturile sunt la fel de picante. In functie de amplasare si distanta de la aleile principale, o groapa poate ajunge si pana la 700 RON. Daca familia opteaza pentru amenajarea unui cavou, sau a unei cripte, preturile depasesc orice asteptare si ajung pana la 10.000 de lei.
In ceea ce priveste florile, preturile difera, de la jerbele naturale, care pot costa si 100 RON, pana la cele artificiale, dar “de efect” care pot fi procurate si cu o suma modica de 35 RON.
Cheltuielile marunte incep de la imbalsamare, care variaza intre 200 si 400 RON, fiind urmate de obiectele traditionale, hainele, puntea, pleduri, prosoape, doliu, lumanari si multe altele. Toate acestea sunt estimate la suma de 300 Ron, la care se mai adauga taxa la biserica, 30 RON, plus taxele de transport si nu in ultimul rand “atentia” groparilor.
Dupa inmormantarea, care costa destul de mult, urmeaza pomenile, care la randul lor, pe parcursul primului an, va pot subtia considerabil portofelul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-