Published On: joi, Oct 21st, 2010

Noua unitati de invatamant din Braila au primit bani in plus pentru diverse lucrari

Share This
Tags

* Scoala “Ion Bancila”, Scoala “Anton Pann”, Gradinita nr. 1 din Insuratei, Scoala din Bertestii de Jos, Gradinita din Ianca, Gradinita din Bordei Verde, Grupul Scolar “Constantinescu”, Scoala din Ciocile si Scoala “Ion Creanga” vor intra in reparatii pana la sfarsitul acestui an, suma totala alocata Brailei fiind de aproximativ 13 miliarde de lei vechi

Inspectoratul Scolar Judetean Braila si Primaria Braila se vor intalni cu directorii scolilor vizate pentru a vedea care este planul prin care sa se cheltuiasca banii cu folos, dar si in cel mai scurt timp cu putinta, mai ales ca obligatia numarul unu este ca banii alocati sa fie consumati pana la sfarsitul acestui an. HG a fost publicata in Monitorul Oficial pe 19 octombrie, iar sumele vor fi cheltuite pe o formula de achizitie publica.
“In primul rand trebuie sa vedem lucrarile care sunt incepute si lasate ca atare. Am vorbit despre Scoala nr. 3, “Spiru Haret” care este consolidata in proportie de 40 % ceea ce este mai rau decat daca nu era deloc consolidata pentru ca se creeaza o diferenta intre modul in care se lucreaza pe o anumita parte a cosntructiei, nici aceea in totalitate, si cealalta parte a constructiei la care nu s-a lucrat deloc. Scoala este si monument si trebuie vazut ce putem face aici si cum. Avem doua gradinite care stau de un an si jumatate, nu s-a lucrat nimic la ele in conditiile in care numarul de copii din gradinite care nu isi gasesc loc este foarte mare. Avem doua grupuri scolare si “Perspessicius” la care a fost investitie pe campusurile scolare care nu sunt terminate si la care sunt si foarte mari datorii. Doar Liceul Agricol primeste niste bani, dar la o datorie de circa 40 de miliarde de lei vechi primeste 1,5 miliarde de lei vechi. Va trebui sa vedem ce putem face mai departe pentru ca exista niste prioritati”, a argumentat primarul.
Patru unitati din oras si cinci din judet vor avea ceva bani de cheltuit pana la sfarsitul acestui an: Scoala “Ion Bancila”, Scoala “Anton Pann”, Gradinita nr. 1 din Insuratei, Scoala din Bertestii de Jos, Gradinita din Ianca, Gradinita din Bordei Verde, Grupul Scolar “Constantinescu”, Scoala din Ciocile si Scoala “Ion Creanga”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-