Published On: mie, Oct 27th, 2010

Avocatul brailean Sorin Ispas nu are voie sa paraseasca tara

Share This
Tags

Avocatul Sorin Constantin Ispas nu nu are voie sa paraseasca tara, au declarat pentru Infobraila surse oficiale din cadrul Departamentului National Anticoruptie. Procurorii anticoruptie au declarat recurs impotriva deciziei judecatorilor si cer in continuare arestarea preventiva pentru 29 de zile. Avocatul a fost retinut aseara si prezentat astazi dimineata in fata judecatorilor de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Galati cu propunere de arestare pentru complicitate in dosarul “Mita la Vama”, caz prezentat de Infobraila in urma cu cateva zile.

Pe 24 octombrie 2010, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au inceput urmarirea penala fata de inculpatul Ioan Marta, asociat si administrator al SC “Euroil “SRL Braila pentru dare de mita. Reamintim cititorilor nostri faptul ca, potrivit procurorilor, in perioada 20 – 22 octombrie Ioan Marta a promis suma de 45.000 de lei si a dat unui inspector vamal cu functie de conducere in cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Braila sumele de 7.100 lei si respectiv 13.000 de lei pentru ca “in urma actelor de control efectuate la societatea administrata de inculpat sa nu fie confiscata suma de 350.000 de lei pe care o avea de platit la bugetul statului (suma rezultata din vanzari efectuate la una dintre statiile de distribuire a carburantilor in lipsa avizarii metrologice), pentru ca activitatea statiei sa nu fie sistata si pentru a nu i se aplica o amenda de 100.000 de lei”, se arata in comunicatul de la Directia Nationala Anticoruptie.
Pe 22 octombrie, atunci cand a inmanat suma de 13.000 de lei inspectorului vamal a fost prins in flagrant delict.
“Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura panala, iar in data de 23 octombrie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia. La aceeasi data, Curtea de Apel Galati a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile”, se mai arata in acelasi comunicat de presa.

UPDATE: Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati efectueaza acte de urmarire penala fata de Sorin Constantin Ispas, avocat in cadrul Baroului Braila, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita.
Potrivit procurorilor pe 22 octombrie Sorin Constantin Ispas l-a ajutat pe Ioan Marta, asociat si administrator al SC “Euroil” SRL Braila sa remita unui functionar cu functie de conducere din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Braila suma de 13.000 de lei.
“In data de 22 octombrie 2010, imediat dupa comiterea faptelor, luand cunostinta ca inculpatul Marta Ioan fusese prins de organele de urmarire penala, inculpatul Ispas Sorin Constantin a fugit si s-a ascuns in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala”, se arata in comunicatul de presa remis de catre Directia Nationala Anticoruptie.
Astazi, Curtea de Apel Galati a dispus fata de Sorin Constantin Ispas masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara. Procurorii DNA au declarat recurs.


Comentarii

comentariu

About the Author

-