Published On: vin, Oct 22nd, 2010

Maine se deschid centrele de excelenta

Share This
Tags

* Cele opt unitati au la dispozitie doua saptamani pentru a functiona la capacitate maxima * Centrele sunt pentru sprijinirea elitelor brailene, nu pentru meditatii * Profesorii implicati in acest proiect sunt platiti cu ora, in conformitate cu prevederile legale

Centrele de excelenta isi vor deschide activitatea incepand de maine. In mediul rural acestea sunt in localitatile Maxineni, Insuratei si Ianca, iar in municipiul Braila sunt la Scoala nr. 2, Scoala nr. 23 si Scoala 7, colegiile “Murgoci” si “Balcescu”.
Inspectorul scolar general, Viorel Botea, spune ca a decis ca centrele sa fie in aceste locatii, cel putin la nivelul municipiului, pentru ca aceste unitati au experienta in organizarea olimpiadelor si concursurilor de-a lungul anilor, au elevi care participa la olimpiade si concursuri in mod constant, si, nu in ultimul rand, au pozitie strategica in oras pentru ca elevii sa ajunga cat mai usor la aceste locatii.
“Activitatea Centrelor de excelenta se va realiza pe mai multe paliere. In mediul rural, dorim sa crestem calitatea actului educational prin activitati de pregatire la clasele a VII -a si a VIII-a pentru examenul de evaluare nationala si cred ca in mediul rural acesta este cel mai important lucru. In urban ne gandim la cresterea calitatii actului educational, la olimpiade si concursuri, si ne dorim sa avem in anul urmator rezultate si mai bune la concursurile si olimpiadele la care participa elevii nostri”, a precizat Viorel Botea.
Activitatea la Centrele de excelenta se va desfasura in fiecare sambata intre orele 09.00 – 11.00, respectiv 11.00 – 13.00.
“S-au facut cataloage, condici de prezenta si tot ce e necesar. Nu vom face deschideri festive. Cred ca mai important este sa muncim. Sunt copii care nu pot sa se pregateasca in alt mod pentru a face performanta”, a mai spus inspectorul scolar general.
Cadrele didactice care participa la acest proiect vor fi platite cu ora, iar cei care sunt la cursuri trebuie sa demonstreze ca isi merita locul si sa aiba rezultate bune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-