Published On: vin, Oct 8th, 2010

La Scoala “Fanus Neagu”, o decizie luata politic va fi indreptata tot politic

Share This
Tags

* asa explica primarul Aurel Simionescu intelegerea la care au ajuns Comitetul de parinti si presedintele PDL Braila, in privinta conducerii unitatii amintite * Simionescu sustine ca inlocuirea pe criterii politice a unor directori a creat tensiune si in alte unitati de invatamant locale, dar la “Fanus Neagu”, au existat premise pentru organizarea unei miscari de rezistenta mai hotarate

Primarul municipiului, Aurel Simionescu (PSD), respinge acuzatiile privind o posibila manipulare politica a parintilor de la Scoala “Fanus Neagu”, de catre partidul sau, in ideea de a o mentine in functie pe Emilia Meirosu (PSD), fost director, inlocuita in urma cu cateva saptamani.  Mai mult, el declara ca nu  fost implicat in niciun fel in actiunile de protest ale Comitetului de parinti, chiar daca acesta este condus de finul sau de cununie, Marian Chivu. Edilul-sef declara ca a urmarit situatia conflictuala de la unitatea amintita pentru ca este scoala unde a invatat si el si a ramas legat sufleteste de acel loc. In contextul in care a primit la Primarie, oficial, o petitie semnata de 500 de parinti, care cereau sa fie repusa in functie Emilia Meirosu, Simionescu a fost informat, ulterior, despre intalnirea intre reprezentantii comitetului de parinti si presedintele PDL, Constantin Dumitriu si a discutat si personal cu acesta din urma: “Eu stiu putin nuantat discutia, dupa intalniri, am vorbit si eu cu domnul Dumitriu la un moment dat. Parintii au fost, au purtat o astfel de discutie, inteleg eu ca au ajuns la o anumita formula, hai sa-i spun nu de compromis, dar care sa solutioneze, sa spunem asa, diferendul. Eu am spus ca dincolo de faptul ca este scoala unde am invatat eu – si raman legat sentimental de ea – este o scoala buna, una dintre cele mai bune scoli din oras, cand discutam despre rezultatele elevilor la diverse concursuri, rezultate generale, pe scoli si trebuie sa avem in vedere in primul rand scoala si copiii. Daca vom avea o atmosfera tensionata in scoala, o nemultumire a profesorilor, nemultumiri ale parintilor - mai mult sau mai putin materializate intr-o forma oarecare, dar existand aceste nemultumiri -, ca siguranta se vor repercuta asupra copiilor si asupra rezultatelor. Eu sper ca undeva dupa data de 15 – ca asa a fost discutia intre reprezentantii parintilor si domnul Dumitriu -, sa se incheie acest subiect intr-un mod rezonabil. Daca discutam despre manipulare politica si alte lucruri de genul asta, eu le-am spus foarte clar ca nu exista o astfel de formula, nimeni nu s-a implicat, in afara faptului ca doamna Meirosu este membra PSD, este consilier judetean, dar stim asta din 2008, de cand a fost aleasa in CJ, pe votul brailenilor, deci nu e o noutate, nu s-a intamplat asta ieri. In plus, ea a ajuns director adjunct pe un concurs care s-a dat  si director plin, pe o formula de delegare”.

Intrebat daca i se pare normal ca o problema legata de o scoala, care n-a fost rezolvata dupa interventii la Primarie, la Prefectura, la Consiliul Judetean si la Inspectoratul Scolar, sa se rezolve la PDL, Simionescu a raspuns: “Noi am incercat, ca si partid, atunci cand a fost vorba de a nominaliza niste persoane pe niste functii, sa vedem in primul rand competenta, ce are in CV persoana respectiva, cum si daca poate face fata postului acela si de multe ori am lasat pe posturi oamenii care au fost. Eu am mai spus unor persoane ca daca ai multumit doi oameni si ai nemultumit 500 – dar cand spun 500 de parinti, nu au semnat mama si tata aceluiasi copil, a semnat un singur parinte, deci inmultim cu 2 si fac 1000 – cred ca nu este corect si nu aduce beneficii nici pentru cei care iau astfel de masuri. Eu nu cred ca o decizie politica este o decizie rezonabila in astfel de domenii. Stiu discutia, a fost o decizia politica a dumnealor la momentul respectiv – nu a fost un secret toata povestea asta – si tot politic au trebuit sau vor trebui sa o repare”.

Simionescu a precizat ca au mai existat tensiuni, din cauza schimbarii unor directori pe criterii politice si in alte scoli, insa la “Fanus Neagu”, parintii s-au organizat mult mai bine in a apara directorul, pentru sa locuiesc cu toti in acelasi cartier, se cunosc sau sunt chiar vecini: “Scoala 2 este o scoala care a izbucnit, ca sa spun asa, pe un motiv pe care l-am explicat celor care urmau sa ia niste decizii, inclusiv domnului inspector general, care cunoaste foarte bine situatia, ca este tot din cartier, de acolo. Scoala 2 este una foarte buna, dar o scoala de cartier, spre deosebire de Scoala 23, sau de Scoala 7, care sunt considerate iarasi foarte bune, dar in care copiii vin din tot orasul. Scoala 2 este o scoala buna, cu copiii de acolo, din cartier si parintii se intalnesc la Billa, se intalnesc pe scara, la biserica, pe strada si discuta intre ei, este o comunitate destul de stransa, inclusiv profesorii, invatatorii locuiesc acolo, in cartier si se intalnesc cu profesorii respectivi. E o situatie care nu cred ca a fost avuta in vedere, atunci cand s-au luat niste decizii. Doamna Meirosu este din cartier, de acolo, doamna Tilinca e de acolo, deci sunt zone din acestea care trebuie avute foarte bine in vedere atunci cand se iau niste decizii. Dar repet, a fost o decizie politica, cu care nu am fost de acord – nu legat doar de Scoala 2, repet, sunt vreo 20 de decizii din acestea, unele, poate, intr-adevar, rezonabile, altele, nu si ele vor trebui incet-incet sa fie rezolvate, orice miscare ca aceea de la Scoala 23, care s-a stins pentru ca directorul adjunct care a fost a plecat, a fost scos, a revenit pe postul de director si atunci s-a stins Scoala 23; ca si Scoala  21, din Pisc, unde comunitatea lipoveneasca a zis “Nu, nu, noua ne trebuie director din comunitate, vedeti ce scrie si legea!”. Deci sunt lucruri care trebuie avute in vedere si daca luam o decizie din aceasta si daca este competent si daca este si cu carnetul nostru, este alt subiect. Dar daca intram intr-o formula fortata, lucrurile se intorc ca un bumerang asupra noastra”.

Amintim ca presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, a recunoscut public, intr-o conferinta de presa, ca decizia privind viitoarea conducere a scolii “Fanus Neagu” – ce va fi instalata la mijlocul lunii – s-a luat la sediul PDL, in cadrul unei discutii cu reprezentantii parintilor si dupa o convorbire la telefon cu inspectorul scolar general Viorel Botea, cel care, pana acum, refuzase sa-si schimbe hotararea de detronare a Emiliei Meirosu.

Desi, teoretic, nu are nicio competenta si niciun drept de a se amesteca treburile Inspectoratului, presedintele PDL Constantin Dumitriu a anuntat si numele viitorului director, Daniela Tilinca. Mai mult, el a anuntat la sediul partidului aceasta decizie luata tot la partid, dupa care a acuzat influentele politice si manipularile politice la care s-ar fi dedat PSD-ul, ca sa-si apere directorul. In ciuda acestor “manipulari”, Dumitriu a acceptat ca PSD-ista Meriosu sa fie repusa in functia de director adjunct – care, de altfel, ii revenea pe drept, dat fiind ca a castigat-o prin concurs -, cu conditia ca si parintii sa accepte ca aceasta sa nu fie chiar director plin. Ca atare, dupa cum v-am informat, s-a batut palma pe formula Daniela Tilinca – director, Emilia Meirosu -director adjunct, adica fosta echipa de conducere va ramane aceeasi, doar ca cele doua profesoare isi inverseaza functiile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-