Published On: lun, Oct 18th, 2010

INTERVIU ADA MILEA: Victor Ioan Frunza mi-a spus “cum adica n-ai mai jucat de opt ani, sper ca nu crezi ca faci muzica?”

Share This
Tags

Ada Milea a cantat sambata intr-un club din Braila, incantandu-ne cu piesele ei deja celebre, cum ar fi “Student la medicina”, “Am intrat in put, sa-l vad pe Danut”, “Nani-nani natiune” si multe altele, care i-au facut pe cei prezenti sa-si inroseasca palmele, de la aplauze. Ada Milea a absolvit Liceul Liviu Rebreanu din Bistrita (Jud. Bistrita-Nasaud) profilul fizica-chimie, apoi a absolvit cursurile Universitatii de Teatru din Targu Mures, actorie, cu rolul “D-na Quickly” din “Nevestele vesele din Windsor” (Shakespeare). A fost actrita a Teatrului National din Targu Mures, apoi a devenit artist independent. Anul de lansare in muzica a fost 1997, cu albumul “Aberatii Sonore” urmat de albumele: “Republica Mioritica Romana”, “No Mom’s Land”, “Absurdistan”, “De ce fierbe copilul in mamaliga”, “Apolodor”, ‘Quijote, Quijote (English version)”, “Nasul” si “Inventar”. Ea se mandreste cu Premiul criticii” la Gala UNITER -2006, “Premiul special pentru muzica de teatru” la Gala UNITER 2008, “Premiul special al juriului” la Festivalul International de Teatru de la Piatra-Neamt pentru muzica din “Eu, cand vreau sa fluier, fluier”, regia Th. Cristian Popescu.

Reporter: Cum este publicul brailean?
Ada Milea: Braila mi-a placut din totdeauna, de cand veneam la teatru, iar publicul brailean a fost mereu cald, primitor, simpatic!
Rep: Ce te-a determinat sa-ti numesti primul album “Aberatii Sonore, Interzis Prostilor”?
A.M.: Nu eu am dat numele acesta, eu am vrut sa se numeasca simplu, “Aberatii sonore”, dar producatorii l-au schimbat putin, poate ca li se parea ca se potriveste cu ce am inregistrat eu, sau poate pentru ca li se parea tentant, oricum eu m-am suparat atunci, am crezut ca imi era interzis si mie!
Rep.: Ce te-a inspirat cel mai mult in melodiile tale? Viata de studentie, anumite motive sociale?
A.M.: Ma duceti inapoi cu vreo 15 ani! Pai, unele sunt din liceu, altele cand ma jucam la orele de improvizatie cu imaginatia colegilor mei si aveam chiar un joc, eu cantam ceva si ei trebuiau sa execute ceea ce eu inventam, eu inventam lucruri din ce in ce mai dificile pentru ei, afost foarte buna perioada studentiei, eu am terminat Facultatea de Teatru la Targu Mures, apoi ce se intampla in tara, in lume, in viata, in moarte.
Rep.: Esti un artist polivalent, crezi ca ar trebui schimbat ceva la mentalitatea noastra, a romanului?
A.M.: Dar de ce sa schimbam? Asta nu cred ca o va schimba nimeni, nici dictatura nu a facut-o si nicio tara.
Rep.: Spuneai, intr-o piesa pe care ai cantat-o in aceasta seara, ca “Ceausescu nu e mort, Ceausescu e in tot!”, ce te face sa crezi acest lucru?
A.M.:  Asta e o piesa mai veche cand observam – si-acum se observa prezenta “ceausescului” din fiecare in multe din lucrurile pe care le facem, nu poate trece perioada aceea care a existat in vietile noastre.
Rep.: Crezi ca va trece vreodata?
A.M.: Da , cu generatiile care n-au prins-o, in care eu cred foarte tare si vad bine, care planteaza pe unde defriseaza altii si mie mi se pare ca exista o speranta in ceva mai bun in lumea asta.
Rep.: Lucrezi la vreun album nou sau vreun proiect in teatru?
A.M.: Mi-a venit o idee, nu stiu daca e bine sa o zic acum, inainte sa se intample. De obicei imi place sa spun lucrurile dupa ce se intampla, pentru ca daca nu se mai intampla, of , am zis si nu s-a intamplat! Acum, in ultimul timp, am lucrat mai mult afara. Regizorul David Esrig are o scoala de teatru si am lucrat cu studentii acolo. Ultimul proiect chiar l-am facut in limba germana, un concert cu Apolodor in limba germana, e extraordinar de haios. Copii ii recunosc pe studenti pe strada si striga dupa tipul care-l joaca pe Apolodor: “Uite pinguinul!”. Acum am doua roluri la Teatrul National din Targu Mures,  dupa opt ani de cand nu am mai fost actrita pe scena lui intr-un rol, altul decat mine insami si a fost foarte interesant cand regizorul Victor Ioan Frunza mi-a spus “cum adica n-ai mai jucat de opt ani, sper ca nu crezi ca faci muzica?”

Comentarii

comentariu

About the Author

-