Published On: vin, Oct 29th, 2010

“Inspectoratul Scolar Braila sta bine pe pozitia 24 sau 23″

Share This
Tags

* acest raspuns evaziv a fost dat de Viorel Botea, ca replica la acuzatiile presedintelui CJ Braila, ce vorbea de locul 40 , la nivel national * inspectorul scolar general sustine ca starea invatamantului brailean este buna * de cealalta parte, seful Consiliului Judetean il ataca pe Viorel Botea pentru scandalul numirilor politice de la scolile brailene

Raportul de activitate al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila pe anul scolar 2009 – 2010 a fost prezentat in aceasta dimineata atat in sedinta Consiliului Judetean (CJ), cat si profesorilor care au raspuns “prezent” la sedinta de la Sala Mare a Prefecturii. La CJ, cel care a prezentat cateva date despre starea invatamantului brailean a fost inspectorul scolar general adjunct Romeo Mocanu, in timp ce la sedinta cu profesorii insusi inspectorul scolar general, Viorel Botea a dat startul prezentarii.
Dupa alocutiunea autoritatilor, a subprefectului Veronica Macri si a primarului Aurel Simionescu, inspectorul scolar general a tinut sa precizeze ca invatamantul brailean este extrem de apreciat, iar rezultatele sunt mai mult decat imbucuratoare.
“Nu mi se pare o afirmatie corecta ca in acest an rezultatele elevilor nostri sunt mai slabe si ca am cazut pe un loc mai jos. Am auzit o informatie, nu am verificat-o, dar sa stiti ca anul trecut am fost pe locul 26, iar anul acesta suntem pe 24 sau pe 23. Evident nu poti sari de pe locul 37 pe locul 27 sau pe 12. Bacalaureatul s-a dat in acest an la trei probe scrise si note s-au pus pe trei probe scrise, nu pe cinci sau sase. Foarte mare atentie! Nu trebuie sa se faca afirmatii asa. Eu nu fac afirmatii daca nu sunt informat”, a precizat Viorel Botea.

Seful CJ, nemultumit de inspectorul scolar general

Replica sa a venit ca urmare a declaratiei presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, ce a acuzat in aceasta dimineata conducerea Inspectoratului Scolar de politizare a invatamantului brailean.
“Sunt “n” reclamatii ca faceti epurare politica. Nu ar fi o noutate, dar niciodata nu s-a intamplat asa ceva la Braila. Nu stiu care sunt criteriile dupa care se fac numirile directorilor la scolile brailene, dar nu se poate schimba directorul peste noapte, doar pentru ca se citeste un act. Nu este in regula ceea ce se intampla. Au venit in audienta profesori, elevi si parinti care au un alt punct de vedere despre ceea ce s-a intamplat la Scoala nr. 2. Este o rusine, cine ar fi trebuit sa vina aici nu a venit, nu sunteti dumneavoastra de vina. Probabil ca as fi avut un discurs mult mai vehement daca ar fi venit cine trebuia”, a spus Gheorghe Bunea Stancu, adresandu-se lui Romeo Mocanu, inlocuitorul lui Viorel Botea la sedinta CJ.

Examene corecte, promovabilitate reala

In plus, Viorel Botea a sustinut la sedinta cu profesorii ca acestia nu fura si ca cine arunca astfel de vorbe incearca sa denigreze tagma profesorilor.
“Procentul de promovabilitate la examenele sustinute anul acesta de catre elevi este cat se poate de real si corect. Au fost controlati elevii inainte de a intra la examene, au fost verificate telefoane si ne-am asigurat ca nu au la ei dispozitive cu care sa incerce ceva. Daca unii elevi s-au plans au facut acest lucru pentru ca nu au putut face nimic. Acest an s-a bazat pe corectitudine”, a declarat Viorel Botea.
Acesta a mentionat de asemenea ca sunt foarte multe interese si sunt unii oameni care nu-si doresc ca lucrurile sa mearga bine, oameni care arunca la intamplare vorbe numai pentru a face rau.
“Cand ceri ceva trebuie sa spui ce si cand ceva nu este bine, trebuie sa cauti solutii. Nu arunc o problema pe piata, fara a oferi solutii”, a argumentat inspectorul general, care a adaugat ca are mare incredere in invatamantul brailean.

Comentarii

comentariu

About the Author

-