Published On: sâm, Oct 2nd, 2010

Ingropat sub malul de pamant

Share This
Tags

*  asa a murit un tanar de 30 de ani din Satuc, comuna Galbenu

Un barbat de 30 de ani din comuna braileana Galbenu a murit  vineri seara, dupa ce un mal la care sapa, ca sa ia pamant galben, s-a prabusit peste el. Barbatul a stat cu familia la masa, dupa care, pe inserat, a plecat cu caruta pe un camp din apropiere, ca sa incarce niste pamant galben, care ii era necesar la lipirea casei. Tanarul a sapat cateva minute la malul de unde satenii se aprovizioneaza cu pamant de ani de zile, insa, la un moment dat, acesta s-a surpat si s-a pravalit asupra lui. Speriat, calul a scapat din ham si a fugit catre casa. La vederea animalului singur, neinhamat, mama barbatului si-a dat seama ca s-a intamplat ceva rau. Ea a rugat o o vecina sa merga cu ea pa camp, in cautarea fiului sau. Cand femeile au ajuns langa caruta, au gasit hamurile langa o mobila de pamant si si-au dat seama ca barbatul a fost ingropat acolo.
“A venit calul singur acasa, a scapat de aici si mi-am da seama ca e ceva in neregula. I-am zis lui tata-sau ca s-a intamplat ceva rau, m-am dus la fata asta si i-am zis “hai cu mine, ca Nicu meu  e mort in pamant, a cazut pamantul!”
Cand am venit, l-am gasit aici, erau bolovani pe el”, ne-a spus Geta Ghinea, mama decedatului
Femeile au chemat ajutoare din sat si timp de o ora, oamenii au sapat care cu lopata, care cu mainile goale, pana au gasit trupul tanarului sub pamant. Acesta era deja mort, iar echipajul de pe ambulanta sosita la fata locului nu a mai putut face nimic pentru el.
“Era pamant mult deasupra lui, niste bolovani cat caruta. A durat vreo ora ca sa-l scoatem de acolo. Am sapat cu mainile si cu lopetile”, a declarat Dumitru Lica, un satean din zona.
Politia a demarat o ancheta in acest caz. “Barbatul a venit  ca sa incarce pamant galben si s-a surpat pur si simplu malul pe el; caruta fiind langa el, s-a speriat si calul, a scapat si a plecat. De obicei, taranii iau de aici pamant galben, care este folosit la lipit, la case”, ne-a spus ag. sef. Ilie Panzariu, Politia Faurei, prezent la fata locului.
Tanarul era necasatorit si traia impreuna cu familia, care acum se pregateste de inmormantare.

Comentarii

comentariu

About the Author