Published On: joi, Oct 7th, 2010

In 10 zile, 2800 de braileni si-au ridicat ajutoarele alimentare

Share This
Tags

* primarul municipiului, Aurel Simionescu, declara ca a dat dispozitie sa nu fie inchise centrele de distribuire a ajutoarelor alimentare, daca mai sunt oameni la rand * el promite ca va cauta solutii ca beneficiarii de ajutoare sa nu mai fie tinuti afara, in frig

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este multumit, in linii mari, de modul in care se desfasoara activitatea de distribuire a ajutoarelor alimentare oferite de Uniunea Europeana persoanelor nevoiase.

El a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca circa 2800 de persoane si-au luat deja pachetele cu alimente, in conditiile in care campania de distribuire a ajutoarelor comunitare a inceput de numai 10 zile: “Am discutat cu colegii nostri, nu sunt niste probleme deosebite, deocamdata, din cei 15.131 de potentiali beneficiari, pana in 6 octombrie, au venit sa-si ridice produsele respective 2.766 de  persoane. Am inteles ca au fost niste discutii si vreau sa spun ca nu am stabilit noi care sunt aceste produse, ci ele asa au fost repartizate de la nivel national si faptul ca se dau biscuiti nu este vina municipalitatii, chiar daca unii ar dori altceva, ulei sa mai stiu eu ce. Acestea sunt produsele pe care le noi doar le repartizam, cantitatile sunt matematice si cei care nu doresc un anumit produs sigur ca pot sa nu-l ia, nu este o problema, pentru ca sunt altii care doresc sa ia produsul respectiv”.

Intrebat daca nu se poate gasi o solutie pentru ca oamenii care stau la rand sa fie lasati sa astepte in incinta imobilului respectiv, ca sa nu mai inghete ore in sir afara, primarul a declarat ca se poate rezolva problema: “Am discutat si treaba asta, o sa vedem, sigur, colegii nostri de la Directia de Asistenta Sociala nu si-au pus problema ca va fi foarte frig; ceea ce le-am cerut eu a fost sa lucreze mult mai repede, sa nu tina lumea acolo. E si o forma din asta, e un program acolo, afisat, dar toata lumea se duce dimineata, ca sa prinda mai repede”.

Chiar daca beneficiarii de ajutoare se plang ca uneori, nu apuca sa ia alimentele in ziua in care vin si se aseaza la coada, pentru ca la ora 14, centrul se inchide, indiferent daca mai sunt sau nu oameni afara, edilul-sef nu crede acest lucru: “Nu cred. Ei, s-o fi intamplat, dar nu generalizam chestiunea, eu le-am cerut ca toti cei care vin sa fie serviti, pentru ca este si interesul nostru, cu cat dam mai repde aceste produse, riscul de a se deteriora este mai mic, trebuie sa le dam, sa rezolvam problema”.

Amintim ca de acest tip de ajutoare beneficiaza persoanele cu handicap grav si accentuat, pensionarii cu venituri de pana la 400 lei lunar, somerii aflati in plata si beneficiarii de venit minim garantat. Produsele distribuite gratuit, incepand cu data de 27 septembrie, sunt: faină – 14kg/persoana, malai – 7kg/persoana, zahar – 1kg/persoana, biscuiti – 1,3kg/persoana, lapte praf – 1kg/persoana si paste fainoase – 3,2kg/persoana.

Comentarii

comentariu

About the Author

-