Published On: vin, Oct 15th, 2010

Furnizarea apei potabile nu a fost si nu va fi oprita la Braila

Share This
Tags

* zvonurile aparute in aceasta dupa-amiaza, cu privire la o intrerupere  a alimentarii cu apa potabila a orasului sunt complet false

In ultimele ore, au aparut in oras zvonuri cu privire la intreruperea furnizarii apei potabile din Dunare, din cauza ca unda toxica ar fi ajuns pe raza Brailei. Autoritatile locale neaga cu hotarare aceste zvonuri si precizeaza ca nu exista niciun pericol sa se intrerupa alimentarea cu apa. Edilii indeamna brailenii sa nu intre in panica si sa nu-si faca provizii de apa, dar fiind ca nu vor avea nevoie de ele.
Primarul municipiul, Aurel Simionescu, ne-a declarat cu privire la zvonurile alarmiste: “Nu este nimic adevarat. Nu am intrerupt funizarea apei potabile si nici nu o vom intrerupe, pentru ca nu avem motive. Specialistii nostri monitorizeaza permanent calitatea apei din Dunare si fac analize la cateva ore, iar rezultatele sunt toate normale. Nu a ajuns nicio unda toxica la Braila. Daca ar fi existat substante periculoase in Dunare si ar fi fost cazul sa intrerupem furnizarea de apa potabila pentru oras, as fi fost primul care as fi stiut. Nu trebuie ca lumea sa se alarmeze, nu exista niciun pericol!”.

La randul sau, prefectul Dumitru Popa s-a declarat stupefiat de aceste zvonuri: “Nu s-a oprit furnizarea apei potabile si nici nu se va opri. Se fac de cateva ori pe zi verificari, se iau analize de apa, se fac analize pestilor din Dunare, nu exista nici cel mai mic semn ca ar exista undeva, nu doar in Braila, ci pe teritoriul Romaniei, vreun pericol, din acest punct de vedere. Va dati seama ca daca as afla, prin absurd, ca unda toxica este deja la Braila, as anunta imediat toate canalele media, ca sa alarmam populatia, sa nu consume apa periculoasa. Nu ne jucam cu vietile oamenilor, avem o responsabilitate! Dar nu este posibil ca unda toxica sa ajunga la direct la Braila, fara ca pe parcursul Dunarii, de la intrarea in tara, sa nu se sesizeze cineva. Este imposibil, pana la Braila, se alarmau celelalte judete, pentru ca se fac peste tot monitorizari ale apei, tocmai pentru a ne asigura ca nu exista niciun pericol, din acest punct de vedere. Eu indemn populatia sa stea linistita si va spun ca se poate consuma fara nicio problema apa potabila de la robinet. Nu este cazul ca oamenii sa-si cumpere apa, ca sa-si faca rezerve, nu e nevoie”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-