Published On: joi, Oct 28th, 2010

Florentin Craciun ramane manager la Spitalul de Psihiatrie inca trei ani

Share This
Tags

* el a castigat astazi concursul organizat pentru ocuparea postului amintit, cu media 9,49 * Craciun isi va incepe mandatul de manager intr-un moment greu, dat fiind ca bugetul spitalului pe lunile noiembrie si decembrie este zero * daca nu se va opera o rectificare bugetara, angajatii nu-si vor lua salariile in final de an

Unicul candidat pentru functia de manager al Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” din Braila, Florentin Craciun, a trecut astazi cu bine proba de prezentare a proiectului de management in fata comisiei de examinare. Craciun a obtinut nota 9,35 la sustinerea proiectului de management, dupa ce ieri primise nota 9,63 de la proba scrisa, astfel incat a fost admis la concurs cu media finala 9,49.

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a precizat astazi in ce conditii se va incheia contractul de management cu Craciun: “Contractul de management se va incheia pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea de prelungire pana la patru ani. Acest contract contine niste prevederi care stipuleaza ca in fiecare an se face verificare si poate fi eliberat din functie, daca nu corespunde. Decizia de schimbare din functie a acestuia, in cazul in care se vor depista nereguli, sa va lua de catre Consiliul Local, pentru ca si validarea lui in functie se va face tot de CLM. El poate fi suspendat, la un moment dat, pentru o anunita perioada, dar eu sper sa nu ajungem la asa ceva, pentru ca ei vor trebui sa-si desfasoare activitatea conform legii. Dupa ce avem manager, Consiliul de Administratie trebuie sa organizeze concurs pentru functia de director medical, de ingrijiri, economic si dupa aceea, in jos, daca au probleme deosebite, pe sefi de sectie, astfel incat, intr-un timp relativ scurt, sa-si formeze echipa manageriala. Eu cred ca orice pastrare a unui interimat pe o perioada lunga nu este benefica”.

Simionescu a declarat ca, in principiu, are baza in viitorul manager – care, oricum, a condus spitalul si pana acum, in perioada de interimat -, dar va trebui ca acesta sa dovedeasca, in timp, ca face treaba buna: “Eu am baza in oricine cand incep o activitate, dupa aceea, secvential, discutam pe modul in care s-au indeplinit atributiile. a trebui sa discutam foarte atent doua elemente importante, iar primul este legat de partea financiara, deci trebuie sa ne incadram in 70% cheltuiala de personal, din totalul sumelor primite de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Problema este ca nu stim care este totalul sumelor de la Casa, pentru ca in fiecare an, contractul care se incheie cu Casa este unul subdimenisonat, pe bugetul pe care il da Casa Nationala catre casele judetene si intrebarea este din ce sa fie 70%, pentru ca anul acesta, de exemplu, contractul incheiat cu Casa este cam pe 10 luni, ultimele doua luni nu au fost acoperite. Pe de alta parte, un al doilea element este dimensiunea actului medical, cu modul in care asiguram aceste servicii, calitatea lor, modul in care putem accesa niste proiecte”.

Intrebat daca exista spitalul mai are fondurile necesare desfasurarii activitatii pe lunile noiembrie si decembrie, edilul-sef a a admis ca nu mai sunt bani, iar fara o rectificare, nu se vor putea plati nici salariile, daramite cheltuielile cu utilitatile, medicamente si materiale sanitare:

“La momentul acesta, nu exista rectificare care sa acopere sumele necesare salariilor pe lunile noiembrie si decembrie. Luna octombrie este acoperita, deci pana la 10 noiembrie, cand dam salariile aferente lunii octombrie, nu sunt probleme, dar  trebuie sa existe o astfel de rectificare, pentru acoperirea banilor necesari pe lunile noiembrie si decembrie – si nu  ma refer doar la salarii, ci la tot ce tine de desfasurarea activitatii medicale”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-