Published On: mie, Oct 27th, 2010

Florentin Craciun candideaza de unul singur pentru functia de manager al Spitalului de Psihiatrie

Share This
Tags

* examenul se da in perioada 25 -29 octombrie, iar la proba de testare a cunostintelor de specialitate, Craciun a fost declarat admis * joi are loc si sustinerea proiectului de management * comisia de concurs nu are voie sa-l intrebe pe candidat despre activitatea sindicala, religie, etnie si sex

Florentin Craciun, care conduce la aceasta data, interimar, Spitalul de Psihiatrie “Sf.   Pantelimon” din Braila, va deveni, cel mai probabil, manager cu acte in regula al unitatii amintite. Asta, pentru ca Florentin Craciun este singurul candidat la concursul pentru ocuparea functiei de manager al unitatii, ce se desfasoara in perioada 25-29 octombrie.

Cerintele fixate pentru persoanele care doreau sa se prezinte la concurs au fost urmatoarele: a) absolventi de invatamant universitar de lunga durata cu diploma de licenta sau echivalenta; b) absolventi ai unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sanatatii, conform Ordinului Ministerului Sanatatii  nr. 1113/2010 ori absolventi a unui masterat sau doctorat in management sanitar, economic ori administrativ organizat intr-o institutie de invatamant superior acreditata, potrivit legii; c) nu sunt condamnati penal; d) sunt apti din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic); e) nu au varsta de pensionare, conform legii; f) au vechime in specialitatea studiilor de minim 5 ani.

Potrivit regulamentului dat publicitatii, concursul se desfasoara in doua etape: prima, de verificare a indeplinirii de catre candidati a conditiilor stabilite in publicatia de concurs, etapa eliminatorie; a doua, cea de sustinere a probelor de evaluare. Aceasta din urma etapa cuprinde proba scrisa, eliminatorie si proba de sustinere a proiectului de management. Proba scrisa a constat in redactarea unei lucrari si avea drept scop testarea cunostintelor teoretice de specialitate necesare ocuparii functiei de manager al spitalului public. Proba scrisa are caracter eliminatoriu si a continut 6 subiecte, trei din domeniul legislatiei specifice activitatii spitalului public si trei din domeniul managementului sanitar.

Astazi, in urma sustinerii probei de testare a cunostintelor de specialitate, comisia de examinare l-a declarat pe Florentin Craciun admis la proba scrisa, cu un punctaj de 96,3.

Sustinerea proiectului de management va avea loc joi, 28 octombrie si se va face in plenul comisiei de concurs, pe durata a maximum 30 minute. Potrivit aceluiasi regulament, comisia nu are dreptul sa adreseze candidatului intrebari referitoare la opiniile sale politice, activitatea sindicala, religie, etnie, sex, stare materiala si origine sociala.

Nota minima de promovare a fiecarei probe de evaluare este 7,00. Numirea in functia de manager al spitalului public se va face prin dispozitie a primarului, iar Craciun va fi incadrat in baza unui contract de management pe o perioada de maximum 3 ani. Contractul de management poate inceta insa inainte de termen, in urma evaluarii anuale efectuate pe baza criteriilor de performanta stabilite prin dispozitie a primarului, sau in urma evaluarii ca necorespunzatoare a activitatii managerului, ori de cate ori este nevoie a fi facuta o astfel de evaluare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-