Published On: joi, Oct 7th, 2010

Dumitriu nu face politica, dar face ordine in curtea Inspectoratului Scolar

Share This
Tags

* presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca a aranjat sa fie numita o alta conducere la scoala “Fanus Neagu” * el a explicat ca a vrut sa indeplineasca “doleantele parintilor” * pana la interventia sefului PDL, aceste doleante l-au lasat rece pe inspectorul scolar general

Dupa ce au batut degeaba la usa Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei si Inspectoratului Scolar, cu o petitie in care cereau revenirea la conducrea scolii “Fanus Neagu” a fostului director Emilia Meirosu, parintii elevilor de acolo au inteles unde trebuie sa se adreseze ca sa-si rezolve macar partial problema: la conducerea PDL Braila. Mai concret, presedintele Comitetului de parinti de la institutia de invatamant amintita, Marian Chivu, si-a fixat o audienta la presedintele PDL Braila Constantin Dumitriu, care, cu un simplu telefon la inspectorul scolar general Viorel Botea, a rezolvat situatia conflictuala.

Dumitriu a explicat astazi, intr-o conferinta de presa, ca personal, nu agreeaza influenta politicului in invatamant, dupa care a dat detalii despre cum a obtinut el acordul inspectorului scolar general,colegul sau de partid, pentru schimbarea directorului numit zilele trecute, in locul lui Meirosu. Pe ce criterii va fi schimbata din functie directorul Iuliana Ignat, cea pe care au respins-o din primul moment si cadrele didactice si parintii, dar pe care inspectorul scolar general a pastrat-o in post? Raspunsul a fost clar: doleantele parintilor, care se vor satisface partial, in sensul in care director va fi numit profesorul Tilinca, iar director adjunct, Emilia Meirosu, care a castigat si concursul pentru acel post.

Dumitriu nu s-a ferit sa recunoasca pe sleau ca a intervenit pe linie politica in aceasta chestiune: “Eu am avut o discutie cu reprezentantul Comitetului de parinti, prin care am luat act de cererea lor si anume de nominalizarea pentru functia de director a doamnei Tilinca si bineinteles, am convenit ca dupa ce se va termina auditul care se va face la Scoala 2, in cazul in care auditul este corect, inspectoratul scolar general va propune ca director adjunct pe doamna Meirosu. Eu am stat de vorba cu inspectorul general scolar si l-am rugat sa tina cont de doleanta parintilor si mi-a promis ca la intoarcere – pentru ca este plecat din tara – va convoca un Consiliu de Administratie si va pune in practica doleanta parintilor”.

Liderul PDL a lasat sa se inteleaga ca la mijloc, in acest scandal, ar fi o manipulare politica, in contextul in care presedintele Comitetului de parinti de la scoala amintita, Marian Chivu, este finul de cununie al primarului PSD Aurel Simionescu, iar directorul Meirosu, pentru care se duce batalia, este tot membru PSD. Daca Marian Chivu pare a fi un manipulator de exceptie, in conditiile in care a convins 500 de parinti sa semneze petitia amintita, nu ne explicam insa in ce fel i-a manipulat si pe profesorii scolii, care, intr-o sedinta, i-au spus clar, in fata, atat inspectorului scolar general, cat si directorului Ignat, ca nu o vor. Dar sa-l lasam pe Dumitriu sa ne explice: “Referitor la meciurile politice, vreau sa va spun ca pe doamna Ignat, care este pusa acolo, eu n-o cunosc personal, nu este membru PDL, pe cand doamna Meirosu este consilier judetean PSD. Marian Chivu, seful Comitetului de parinti este finul primarului Simionescu , PSD. Eu nu stiu cine politizeaza aceasta scoala. Noi in niciun caz nu am politizat-o si doream sa va aduc la cunostinta discutia despre doleantele parintilor, sa va spun ca vom pune in practica doleanta dansilor, aceea de a numi ca director pe doamna Tilinca, pentru a nu se da nicio tenta politica. Doresc sa va mai spun ca eu personal am cerut inspectorului scolar general in nenumarate randuri ca acolo unde trebuie schimbati directori si nu sunt membri PDL, sa puna  oameni care nu au legatura cu politica si am cerut in mod expres ca acei oameni care nu au legatura cu politica sa nu vina sa se faca membri la partid. Acolo unde in scoli sunt directori membri ai PDL, bineinteles ca trebuie sa duca programul de guvernare la sfarsit, inclusiv in scoala, conform cerintelor Inspectoratului Scolar”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-