Published On: joi, Oct 14th, 2010

Dorm cu frica in san

Share This
Tags

Brailenii care locuiesc la numarul 161 in casa de pe Bulevardul “A. I. Cuza” se tem pentru viata copiilor lor, in caz de un cat de mic cutremur. Cladirea, monument istoric, a fost inregistrata in evidentele municipalitatii cu un grad seismic 1. Acest lucru ii ingrijoreaza pe membrii familiei Plescan, care isi risca zi de zi viata, pentru un acoperis deasupra capului.
Plescan Georgeta, chiriasa in aceasta cladire, ne-a declarat ca autoritatile locale au amanat lucrarile de consolidare ale  cladirii din lipsa fondurilor, fiind astfel nevoiti sa locuiasca cu teama in camerele mari si cu peretii subrezi, plini de crapaturi, cu gandul ca vine iarna si trebuie iar sa cumpere lemne pentru incalzire. Nici situatia financiara a familiei nu ii ajuta sa duc un trai mai bun. Sotul acesteia lucreaza cu ziua  pentru a-si putea intretine cei 4 copii, toti minori.
Pe timp de iarna, situatia se inrautateaste. Lemnele pentru incalzirea locuintei sunt din ce in ce mai scumpe si de cele mai multe ori ajung sa se imprumute, sau sa ia lemne pe datorie de prin vecini. Adaugand si banii necesari pentru cresterea copiilor, plus hrana intregii familii, femeia ne-a marturisit ca nu poate nici macar sa viseze ca ar putea sa-si permita o locuinta proprie.
Zvonurile ca in tara noastra s-ar putea produce o serie de cutremure au nelinistit-o si mai tare pe braileanca, care acum, pe langa grija zilei de maine, trebuie sa ia in considerare si riscul de a locui, impreuna cu copiii, sub un acoperisul subred, care le tine drept adapost.

Comentarii

comentariu

About the Author

-