Published On: mar, Oct 5th, 2010

Decat sa fure, prefera sa cante pentru cativa banuti

Share This
Tags

* cu banii stransi din mila trecatorilor, violonistul care canta pe strazile Brailei isi cumpara medicamente si cele necesare traiului de zi cu zi

Nu fura, nu face rau nimanui si nici macar nu cerseste. Isi duce traiul de zi cu zi cantand si incantand brailenii care trec pe vechea strada Regala, iar cu banii castigati astfel, el incearca sa-si cumpere hrana si sa aibe grija de sanatatea sa, si asa destul de precara. Este povestea violonistului pe care cu siguranta l-ati vazut nu numai o data pe strazile municipiului. Duminica il gasim in piete, de cele mai multe ori, in Piata Halelor, iar la sfarsitul saptamanii incanta cu arcusul sau tinerii care ies sa se plimbe pe faleza Dunarii.
Fost zugrav, a mostenit harul muzicii de la tatal sau si a invatat tainele viorii, dupa cum spune el, pe cand era adolescent. Acum se chinuie din putinul pe care oamenii milostivi il impart cu el, sa-si cumpere medicamente si sa plateasca macaro prte din cheltuielile traiului de zi cu zi. Ne-a marturisit ca sunt zile rele si zile bune. Cateodata reuseste sa adune cateva sute de mii de lei vechi, insa, de-acum vin zile grele si banii vor fi mai putini, odata cu apropierea iernii. In plus, situatia economica din tara nu il ajuta deloc, violonistul recunoscand ca de la inceputul crizei financiare, brailenii nu mai sunt la fel de darnici.

Comentarii

comentariu

About the Author

-